Marius Sumudica, antrenorul echipei Astra Giurgiu, in varsta de 45 de ani, a anuntat, luni, ca se gandeste serios sa paraseasca Astra, din cauza suspendarii primite pentru implicarea in pariuri sportive, si are deja o oferta de la o echipa din Europa la care urmeaza sa dea curs zilele urmatoare, informeaza Mediafax.

Marius SumudicaFoto: AGERPRES

Suspendarea tehnicianul campioanei Romaniei a fost extinsa de FIFA la nivel international, ceea ce inseamna ca Sumudica nu va putea sta pe banca Astrei Giurgiu in meciurile din preliminariile Ligii Campionilor. Ca urmare a acestui fapt, antrenorul in varsta de 44 de ani a marturisit ca are o oferta din partea unui club din Europa, iar raspunsul sa va veni in zilele urmatoare.

"Sunt foarte tentat sa dau curs unei oferte pe care o am. In cateva zile voi da raspunsul. Ceea ce m-a facut sa iau aceasta decizie are legatura cu suspendarea. Eu am spus ca daca nu voi putea sa ma bucur de rezultatele muncii mele si a elevilor mei in preliminariile Ligii, ma voi gandi sa plec. Iar eu sunt un om de onoare. FIFA a spus ca sunt suspendat si ca pot sa imi fac munca si sa imi exercit meseria. FRF m-a interzis, sunt interzis si in preliminariile Ligii, desi FIFA spune altceva. Cred ca e mai bine sa plec! Deocamdata nu vreau sa discutam mai multe, dar este o oferta din Europa. Voi vorbi si cu Dani Coman diseara. Sunt suspendat doar pana la 1 august in Europa. In Romania sunt interzis doua luni, incepand cu 22 iulie! Interzis. Arestat la domiciliu...", a declarat Sumudica la Digi Sport.

Suspendat initial pentru 6 luni, din cauza faptului ca a pariat pe meciuri din Liga 1, Marius Sumudica a ramas cu doar doua luni de suspendare, dupa ce a depus recurs. Deoarece executase deja o saptamana din sanctiune, antrenorul campioanei mai urmeaza sa efectueze o luna si 3 saptamani de suspendare.

Astra va intra in turul trei preliminar din UEFA Champions League, pe ruta campioanelor. Meciurile se vor disputa in perioada 26-27 iulie (turul), respectiv 2-3 august (returul).