Adrian Mutu a vorbit la Digi Sport despre parcursul Romaniei la Campionatul European din Franta si a dezvaluit tacticile folosite de Piturca si Iordanescu in perioada cand el evolua pentru nationala. "Briliantul" a descris campania Romaniei de la Euro 2016 ca fiind una penibila.

Adrian MutuFoto: HotNews / DP

"Nici noi nu aveam nicio tactica, nicio idee de joc pe faza ofensiva. Ne aparam foarte bine, era o pasa lungă a lui Tamas pe mine si eu trebuia sa deviez pentru Niculae sau Marica. Cam asta era ideea, dar nu numai cu Piturca, ci si cu Iordanescu.

Noi putem juca si altceva, avem o tehnica peste medie, dar nu avem mentalitatea necesara. Cand antrenorul spune "aparare, aparare", cu asta ramai in minte", a explicat Mutu - Digi Sport.

"Ma uit la Islanda si-mi dau seama cat de penibili am fost noi la acest Euro.

Eder, Candreva... Sunt vreo patru jucatori care au jucat cu mine la Cesena. Nici ei nu au mari valori, dar Conte a reusit sa faca o echipa tare", a spus Mutu - Digi Sport

Fostul jucator al nationalei a criticat situatia actuala a fotbalului romanesc, facand referire la instabilitatea financiara.

"Avem un fotbal bun, dar o organizare foarte proasta, o instabilitate financiara incredibila, ceva dezastru si nimeni nu spune nimic. Jucatorul de fotbal e angajat si ar trebui sa fie platit pentru ceea ce face. Cand semneaza contractul nu-i pune nimeni pistolul la cap, semneaza pentru ce i se ofera", a declarat Adrian Mutu - Digi Sport