Arbitrul roman Ovidiu Hategan a arbitrat doar doua meciuri la Campionatul European din Franta, insa centralul din Arad nu este nemultumit ca s-a intors acasa dupa faza grupelor si considera o recunoastere a muncii sale delegarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio, care vor avea loc in aceasta vara, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arbitrul roman Ovidiu Hategan a parasit Campionatul European din Franta dupa faza grupelor. Centralul din Arad a fost pe lista celor sase arbitri care nu vor mai oficia la centru partide la EURO 2016 in fazele eliminatorii.

"Nu putem sa ne rezumam doar la cele doua meciuri. Evident, mi-as fi dorit sa stam mai mult, dar asta a fost decizia UEFA si trebuie sa o respectam. Dar suntem extrem de bucurosi ca am avut sansa sa participam la acest eveniment fantastic. Ma bucur ca am plecat cu fruntea sus de acolo, mesajul a fost unul pozitiv din partea UEFA, am inteles motivele pentru care am fost trimis acasa. Dupa cum ati vazut, au ramas cei cu foarte mare experienta, dar mesajul a fost unul pozitiv. Evident ca, fiind la inceput de drum, au tinut cont de varsta noastra si de lipsa meciurilor importante la nivel european. Am castigat extrem de multa experienta in aceasta scurta perioada, am avut sansa sa invat mai multe decat in ultimii doi ani de arbitraj", a declarat Ovidiu Hategan la Dolce Sport.

Ovidiu Hategan a arbitrat doua partide din faza grupelor: confruntarea dintre Polonia si Irlanda de Nord si meciul dintre Irlanda si Italia.

De asemenea, centralul aradean a fost delegat pentru a oficia partide si la Jocurile Olimpice de la Rio, care se vor desfasura in august.

"Problema cea mai mare o sa fie fusul orar, dar am avut o experienta asemanatoare in Noua Zeelanda, o sa avem timp sa ne acomodam. E un lucru fantastic sa ma aflu intre cei 5 arbitri care au fost alesi din Europa, e o recunoastere a muncii noastre de catre cei de la FIFA", a mai spus Ovidiu Hategan.