Eliminarea Angliei de la Campionatul European din Franta, dupa ce a pierdut in fata Islandei, scor 1-2, a stranit comentarii dure in presa britanica si critici din partea unor fosti internationali englezi. Publicatiile din Marea Britanie au descris rezultatul Angliei ca fiind "un esec mizerabil in fata unei nationale care se afla pe locul 34 in lume", informeaza Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Publicatia britanica Goal a titrat "Ingrozitoarea Anglia, umilita de Islanda". "Golurile lui Ragnar Sigurdsson si Kolbeinn Sigthorsson au produs unul dintre cele mai rusinoase rezultate din istoria fotbalului englez. Povestea remarcabila a Islandei la Euro 2016 continua, desi multi se asteptau sa ia sfarsit in fata echipei lui Roy Hodgson," au mai scris jurnalistii de la Goal.

BBC noteaza: "Anglia a fost umilita de pestisorul Islanda. Anglia a suferit cea mai mare umilinta de la eliminarea in fata Statelor Unite ale Americii, in optimile de finala ale Campionatul Mondial din Brazilia, 1950."

Selectionerul Roy Hodgson a demisionat imediat dupa infrangerea suferita de Anglia, iar jurnalistii de la BBC nu au ratat ocazia de a comenta demisia acestuia: "Roy Hodgson isi da demisia dupa un esec mizerabil in fata unei nationale care se afla pe locul 34 in lume, a carei populatie insumeaza doar 330.000 de oameni."

Tabloidul The Sun sustine ca "O natiune cunoscuta pentru pescuitul de cod a scufundat nationala Angliei".

The Telegraph face referire la iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana: "Afara pentru a doua oara! Anglia, umilita la Euro 2016, la cateva zile dupa Brexit".

Fosti internationali englezi, printre care Alan Shearer si Ian Wright, au criticat eliminarea Angliei de la Euro 2016.

"Cea mai mare umilinta din istoria fotbalului englez. Roy Hodgson nu a mizat pe cei mai buni jucatori, au fost jucatori in lotul de 23 care nu meritau sa fie acolo. Cum Dumnezeu sa il selectionezi pe Jack Wilshere? Nu a mai jucat un meci intreg la echipa de club de mai bine de un an si a adunat doar 141 de minute in tot sezonul. In plus, nici tactica nu a fost una potrivita," a declarat Alan Shearer

Ian Wright a facut o comparatie intre meciul Angliei cu Islanda si filmul Space Jam, in care fostul baschetbalist Michael Jordan a facut echipa cu mai multe personaje din desenele animate: "Nu pot sa nu ma gandesc la Space Jam. E inexplicabil ce s-a intamplat".