Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a sustinut o conferinta de presa, unde a vorbit despre evolutia nationalei Romaniei de la Campionatul European din Franta. Burleanu a anuntat ca selectionerul Anghel Iordanescu nu va mai continua pe banca tricolorilor si a dezvaluit conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca noul antrenor.

Razvan Burleanu, presedinte al FRFFoto: AGERPRES

Contractul lui Anghel Iordanescu nu va mai fi prelungit, iar noul antrenor urmeaza sa fie anuntat pana la finalul Euro 2016.

"Am avut discutii si cu antrenori romani. Am avut discutii cu Olaroiu, care nu va putea accepta propunerea noastra, pentru ca e inca sub contract. In ceea ce priveste profilul, ne dorim un antrenor cu peste 10 ani de experienta la nivel inalt, care sa fi castigat trofee, sa aiba autoritate si in acelasi timp sa poata si sa-si asume sa duca echipa nationala la un Campionat Mondial, pentru ca nu vom avea parte de o campanie de calificare usoara. Vedem Polonia cum a jucat in faza grupelor si care e calificata. Avem nevoie de un antrenor foarte foarte motivat si care sa-si doreasca performanta," a anuntat Razvan Burleanu, la conferinta de presa - Digi Sport

Presedintele Razvan Burleanu a declarat ca Federatia negociaza si cu antrenori de la Euro 2016.

"Domnul Anghel Iordanescu nu a avut cel mai mic salariu la acest turneu final. Avem capacitatea ca noul selectioner sa fie mai bine platit decat ultimii doi selectioneri. Da, suntem in discutii si cu antrenori prezenti la turneul final. Nu o sa dau insa niciun nume. Cand ne-am despartit de Piturca am zis ca nu o sa mai fim luati prin surprindere in ceea ce priveste selectionerul. In momentul de fata discutam cu mai multi antrenori. De aceea am si spus ca pana la finalul Campionatului European vom prezenta numele noului selectioner. Viitorul selectioner nu va putea fi si la club, si la echipa natională," a adaugat Burleanu - Digi Sport

"In urma unui proces de analiza pe care l-am avut cu colegii mei, dar si cu oameni din afara Federatiei, am ajuns la un set de solutii care nu mai pot fi amanate. Daca facem o analiza, exista doua modele: modelul liberal si cel interventionist. In situatii de criza, modelul interventionist este cel care te poate scoate din aceasta criza.

Eu, ca presedinte al FRF, imi voi asuma aceste decizii. Pana la finalul Campionatului European, vom anunta noul selectioner. Vreau sa-i multumesc domnului Iordanescu pentru ca si-a asumat o mare responsabilitate dupa plecarea lui Victor Piturca si ne-a dus dupa 8 ani la un turneu final.", a declarat Razvan Burleanu, la conferinta de presa - Digi Sport

Burleanu a spus ca ii pare rau pentru fanii nationalei si a subliniat neputinta jucatorilor de a evolua mai multe meciuri intr-un interval scurt de timp.

"Ne-am rezervat cateva zile pentru a analiza situatia, pentru a nu veni in fata dumneavoastra cu discursuri de conjunctura. Azi sunt in fata dumneavoastra sa va spun ca imi pare foarte rau pentru fanii echipei nationale. Am fost cu totii tristi si desi Vlad Chirichea a incercat sa nu arate acest lucru, va spun sincer ca am vazut mai multi jucatori cu ochii in lacrimi dupa meciul cu Albania.

Nu dorinta ne-a lipsit, a fost vorba de neputinta. S-a vazut destul de clar ca a fost un cumul de factori negativi. Stim foarte bine, din punct de vedere statistic, jucatorii nostri nu fac fata la al doilea, nu mai zic la al treilea meci. Asta e legat de faptul ca jucatorii nostri nu au această rutina, de a juca doua meciuri la interval scurt. Ei nu prea joaca la echipele de club.

Federatia a abordat acest Euro intr-un mod profesionist, in ideea in care ne-am asumat numirea unui staff tehnic. Dupa discutiile pe care le-am avut cu fiecare dintre cei 4 tehnicieni şi aproape cu fiecare jucator, va spun sincer ca s-a facut tot posibilul pentru victoria cu Albania. Nu s-a putut mai mult nici din partea antrenorilor, nici din partea jucatorilor. Acesti jucatori, din pacate, au avut circumstante. Fotbalul romanesc le-a oferit prea putin. Educatia, infrastructura, metodele de pregatire. Dupa 8 ani, am reusit sa revenim la turneele finale, dar nu am reusit sa aducem bucurie," a mai spus Burleanu - Digi Sport

Razvan Burleanu a pus esecul Romaniei de la Euro pe seama situatiei actuale din fotbalul romanesc si a facut referire la ultimii 20 de ani in care nu s-au facut investitii.

"Ca presedinte al FRF, vreau sa-i asigur pe fani ca am facut tot ceea ce ne-a stat in putere pentru ca nationala sa beneficieze de cele mai bune conditii. Calificarea a fost performanta ambitiei jucatorilor, a echipei in sine. Calificarea nu a fost o consecinta a unui proces de dezvoltare a fotbalului. Cu toata daruirea si toate sacrificiile nu poti sa acoperi in cateva luni un desert de 20 de ani. Vad ca de foarte multe ori ne e teama sau rusine sa spunem ca asta e realitatea sportului romanesc, a fotbalului romanesc.

Acest Euro ne confirma ca exista o prapastie intre echipele nationale din Vest si cele din Est. Europa e despartita azi. Avem Polonia, Slovacia, Croatia si, de partea cealalta Ucraina, Rusia, Albania, echipe care au plecat devreme de la Euro. Nu vreau ca Romania sa ramana la periferie si ma voi bate cu toate puterile si cu toti oamenii de bine, pentru ca dupa acest esec sa continuam acea reconstructie pe care am inceput-o acum doi ani", a explicat Burleanu - Digi Sport

Romania a terminat pe ultimul loc Grupa A, cu un singur punct, si a fost eliminata de la Euro 2016.

Rezultatele Romaniei la Euro 2016:

Franta - Romania 2-1

Romania - Elvetia 1-1

Romania - Albania 0-1