​Ultima zi a optimilor de finala de la Campionatul European din Franta debuteaza la ora 19:00 cu cel mai spectaculos meci de pana acum, Italia vs Spania. Ultima echipa care va merge in sferturi se va decide in meciul de la ora 22:00, unde Anglia o intalneste pe reprezentativa Islandei. Meciurile vor fi transmise Live Score pe HotNews.ro si in direct la Dolce Sport si Pro TV (Italia-Spania).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Italia-Spania

Reeditarea finalei dintre Italia si Spania de la editia din 2012 a Campionatului European va avea loc in optimile Euro 2016, de la ora 19:00, pe Stade de France. Spania este actuala campioana europeana, dupa ce s-a impus in precedenta editie cu 4-0 in fata Italiei. Invingatoarea derby-ului din optimi va juca in sferturi impotriva campioanei mondiale Germania.

Italia si-a asigurat calificarea in optimi dupa primele doua partide din Grupa E, grupa pe care a castigat-o cu 6 puncte. In primul meci de la Euro 2016, Italia s-a impus cu 2-0 in fata Belgiei. In a doua partida, a castigat cu Suedia, scor 1-0, iar in ultima etapa, a pierdut cu Islanda, scor 0-1.

Belgia (loc 2, 6 puncte) si Irlanda (loc 3, 4 puncte) au disputat deja confruntarile din optimi. Belgia a trecut de Ungaria, scor 4-0, si s-a calificat in sferturi. De cealalta parte, Irlanda a fost invinsa de Franta, scor 2-1, si a fost eliminata de la Euro 2016.

Spania a terminat pe locul doi in Grupa D, cu 6 puncte. Jucatorii lui Vicente Del Bosque au inceput cu doua victorii actuala editie a Campionatului European, scor 1-0 cu Cehia si scor 3-0 cu Turcia. In ultima etapa a grupelor, Spania a fost invinsa de Croatia, scor 2-1, iar locul doi obtinut in urma acestei infrangeri i-a adus-o ca adversara in optimi pe Italia.

Croatia a fost cealalta echipa calificata in optimi din Grupa D, insa a pierdut cu Portugalia, scor 0-1, si a fost eliminata din competitie.

De-a lungul timpului, cele doua echipe s-au intalnit de 35 de ori, impartindu-si victoriile, cate 10 pentru fiecare. 15 partide s-au terminat la egalitate. Golaveraj: 40-36 pentru italieni.

Arbitrul desemnat pentru aceasta partida este turcul Cuneyt Cakir.

Echipe probabile:

Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Florenzi – Pelle, Eder. Antrenor: Antonio Conte.

Spania: De Gea – Juanfran, Pique, Ramos, Alba – Fabregas, Busquets, Iniesta – Silva, Morata, Nolito. Antrenor: Vicente Del Bosque.

Anglia-Islanda

Ultimul meci al optimilor de finala de la Euro 2016 le aduce fata in fata pe Anglia si Islanda, de la ora 22:00, pe stadionul Allianz Riviera din Nice. Echipa care se va impune in aceasta partida o va intalni in sferturi pe Franta, tara gazda a Campionatului European.

Anglia s-a calificat in optimi de pe locul al doilea in Grupa B, cu 5 puncte. Englezii au debutat cu o remiza la Euro 2016, scor 1-1 cu Rusia. Au castigat in a doua etapa a grupei, scor 2-1 cu Tara Galilor, iar in ultimul meci a obtinut un rezultat de egalitate, scor 0-0 cu Slovacia.

Tara Galilor a castigat Grupa B, cu 6 puncte, si s-a calificat in sferturi, dupa ce a trecut in optimi de Irlanda de Nord, scor 1-0. Slovacia s-a calificat de pe locul al treilea, cu 4 puncte, dar a fost eliminata in optimi de Germania, scor 0-3.

Islanda este cea mai mare supriza de la Euro 2016, dupa ce a reusit sa termine pe locul doi Grupa F, cu 5 puncte, inaintea Portugaliei. Islandezii nu au pierdut niciun meci in faza grupelor. Au remizat in primele doua dispute cu Portugalia (1-1) si Ungaria (1-1) si s-au impus in ultima etapa in fata Austriei, scor 2-1.

Ungaria (loc 1, 5 puncte) si Portugalia (loc 3, 3 puncte) sunt celelalte echipe calificate din Grupa F. Ungaria a pierdut meciul din optimi cu Belgia, scor 4-0, si a fost eliminata din competitie. Portugalia s-a impus in fata Croatiei, scor 1-0, si s-a calificat in sferturile de finala.

Cele doua echipe s-au mai intalnit doar de doua ori pana acum. Anglia s-a impus intr-una dintre intalniri, iar cealalta partida s-a terminat la egalitate. Golaveraj: 7-2 pentru englezi.

Meciul va fi arbitrat de slovenul Damir Skomina.

Echipe probabile:

Anglia: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Lallana, Kane, Sterling. Antrenor: Roy Hodgson.

Islanda: Halldorsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason – Sigthorsson, Bodvarsson. Antrenor: Lars Lagerback.