Mircea Sandu a reactionat la acuzele presedintelui FRF, Razvan Burleanu, aduse fostei conduceri a federatiei, dupa eliminarea nationalei de fotbal a Romaniei de la Campionatul European din Franta. Burleanu pune esecul Romaniei pe seama lipsei de investitii din ultimii 24 de ani.

Mircea Sandu Foto: Rompres

Fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, a declarat ca Burleanu a devenit obsedat, "asa cum il obsedeaza, se vede clar, ai majoritatea numelor din Generatia de Aur. Ma refer la membrii Generatiei de Aur care nu au acceptat sa devina responsabili cu caratul mingilor desi au fost mari fotbalisti. Dupa calificarea la Euro, lui Burleanu ii placea sa fie in prim-plan, sa tina prima pagina. N-am auzit sa fie meritul meu pentru calificare. Acum si-a dat insa seama ca eu sunt de vina pentru rezultate?" - Gazeta Sporturilor

"Mi-am adus aminte ca am vazut intr-una dintre serile trecute emisiunea lui Rarea Bogdan, pe Realitatea, si el folosea cuvantul "impostori" cand vorbea despre sefii fotbalului. Cred ca e potrivit cuvantul. In primul rand, sa vedem ce e cu plagiatul. Pentru asta, ar trebui sa-l intrebati pe Burleanu cum s-a numit lucrarea lui de doctorat. S-ar putea sa nici nu-si mai aminteasca titlul. Cand il aud vorbind, am impresia ca zgarie cineva cu creta pe tabla, atat de rau imi zgarie si vorbele lui urechile!", a adaugat Mircea Sandu - Gazeta Sporturilor

Burleanu se lauda cu investitiile facute pentru centrele de juniori, dar Mircea Sandu scoate in evidenta rezultatele foarte slabe obtinute la loturile de tineret si juniori ale Romaniei.

"De cand am plecat eu de acolo, au schimbat antrenorii de la loturile de tineret si de juniori. Consecinta? Au luat numai batai, cate 9-10 goluri primite. Viorel Moldovan a luat 8 la U21 de la Germania. Dupa ce am plecat eu au renuntat la Raducioiu, la Galca, antrenori pe care ii adusesem in Federatie", a spus Mircea Sandu - Gazeta Sporturilor

Mircea Sandu il ataca pe Burleanu, spunand ca in 27 de luni de cand se afla la conducerea federatiei, ar fi putut sa schimbe ceva.

"Burleanu ar trebui sa ma lase, sa nu mai pronunte numele meu, din moment ce nu mai sunt in fotbal! Si sa termine cu scuza asta ca de vina e guvernul precedent! Are 27 de luni de cand e in functie, de ce nu a mutat muntii in acesti doi ani si ceva?!", a mai spus Sandu - Gazeta Sporturilor

Anghel Iordanescu a fost adus la federatie de Mircea Sandu, ocupand initial functia de director tehnic. Dupa ce Piturca a plecat de la nationala, Burleanu l-a promovat pe Iordanescu in functia de antrenor principal.

Intrebat fiind daca se simte vinovat ca l-a readus pe Iordanescu la nationala, Sandu a raspuns: "O sa vorbim despre asta deschis, dar dupa ce voi implini 70 de ani si o sa pot sa-mi povestesc amintirile relaxat. Deocamdata sunt prea tanar ca sa explic de ce a revenit Iordanescu".

Mircea Sandu considera ca el a platit pentru perioada petrecuta la FRF si spune ca are in spate o experienta care il recomanda.

"Eu am platit pentru ce am facut la FRF, toata presa m-a criticat, m-ati facut praf. Nu-i permit lui Burleanu sa vorbeasca, pe mine ma recomanda 409 meciuri in prima liga si 16 sau 18 prezente in "natonala. El cine e?", a atacat Mircea Sandu.