​Faza grupelor de la Euro 2016 se incheie miercuri, cu ultima etapa din Grupa E si Grupa F. Ultimele doua meciuri din Grupa F sunt programate de la ora 19:00, Islanda va evolua contra Austriei, iar Ungaria va juca impotriva Portugaliei. De la ora 22:00, se vor disputa ultimele doua partide din Grupa E, Italia-Irlanda si Suedia-Belgia. Meciurile vor fi transmise Live Score la HotNews.ro si in direct la Dolce Sport.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Islanda-Austria

Partida dintre Islanda si Austria este decisiva in stabilirea echipei care va parasi Campionatul European din Franta. Meciul este programat de la ora 19:00, pe Stade des France si va fi arbitrat de centralul polonez Szymon Marciniak.

De 3 ori s-au mai intalnit pana acum cele doua echipe. Austria s-a impus o singura data, iar doua meciuri s-au terminat la egalitate. Golaveraj: 3-2 pentru austrieci.

Islanda a avut un parcurs neasteptat in primele doua etape din faza grupelor de la Euro 2016 si este pe locul trei in Grupa F, cu 2 puncte. Islanda a produs marea surpriza chiar in meciul de debut, cand a remizat cu Portugalia, favorita grupei, scor 1-1. Nani a deschis scorul pentru portughezi (31'), iar Bjarnason a marcat primul gol al Islandei la un Campionat European (50'). In cea de-a doua etapa, Islanda a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Ungaria, dupa ce Saevarsson a marcat in propria poarta (80').

De cealalta parte, Austria e pe ultimul loc in Grupa F, cu un singur punct, dupa ce a pierdut primul meci la Euro 2016, scor 0-2, cu Ungaria si a remizat cu Portugalia, scor 1-1.

Echipe probabile:

Islanda:Hallforsson – Saevarsson – Arnason – Sigurdsson – Skulason – Gudmundsson – Sigurdsson – Gunnarsson – Bjarnason – Bodvarsson – Sightorsson

Austria:Almer – Klein – Dragovic – Hinteregger – Fuchs – Baumgartlinger – Ilsanker – Sabitzer – Schopf – Arnautovic – Harnik

Ungaria-Portugalia

Portugalia va juca meciul decisiv pentru calificarea in runda urmatoare de la Euro 2016 cu Ungaria. Meciul va incepe la ora 19:00, pe Stade des Lumieres din Lyon si va fi condus de arbitrul englez Martin Atkinson.

De-a lungul timpului, cele doua echipe s-au mai intalnit de 10 ori, fiind 7 victorii pentru Portugalia si 3 remize. Golaveraj: 23-7 pentru portughezi.

Ungaria se numara printre echipele care au impresionat la aceasta editie a Campionatului European, fiind liderul grupei, cu 4 puncte acumulate in doua partide disputate. Ungaria a debutat la Euro 2016 cu o victorie contra Austriei, scor 2-0. Szalai (63') si Kleinheisler (87') au marcat golurile victoriei. In a doua etapa, Ungaria a remizat, scor 1-1 cu Islanda, gratie autogolului islandezilor din finalul meciului.

Desi era vazuta drept favorita Grupei F, Portugalia a dezamagit pana acum, reusind doar doua rezultate de egalitate, scor 1-1 cu Islanda si scor 0-0 cu Austria. Portughezii au nevoie de o victorie in meciul cu Ungaria pentru a se califica in optimi. In cazul unui rezultat de egalitate, Portugalia va depinde de rezultatele din celelalte grupe pentru a se califica de pe locul al treilea.

Echipe probabile:

Ungaria: Kiraly – Lang, Juhasz, Guzmics, Kadar – Kleinheisler, Gera, Nagy – Dzsudzsak, Szalai, Priskin.

Portugalia: Rui Patricio – Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, R. Guerreiro – Quaresma, W. Carvalho, Moutinho, Gomes – Nani, Ronaldo.

Grupa F, rezultatele de pana acum:

Austria-Ungaria 0-2

Portugalia-Islanda 1-1

Islanda-Ungaria 1-1

Portugalia-Austria 0-0

Clasament Grupa F:

1. Ungaria - 4 puncte (3-1)

2. Islanda - 2 puncte (2-2)

3. Portugalia - 2 puncte (1-1)

4. Austria - 1 punct (0-2)

Italia-Irlanda

Calificata deja in optimi, Italia va juca in ultimul meci din grupe contra Irlandei, de la ora 22:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille. Partida va fi arbitrata de o brigada din Romania, cu Ovidiu Hategan la centru.

Cele doua reprezentative s-au mai intalnit de 13 ori, fiind 8 victorii pentru Italia, 2 victorii pentru Irlanda si 3 remize. Golaveraj: 20-9 pentru italieni.

Italia are maximum de puncte in doua meciuri disputate si este liderul Grupei E. In primul meci la Euro 2016, Italia s-a impus cu scorul de 2-0 in fata Belgiei. Giaccherini (32') si Pelle (90+2') au marcat golurile victoriei "Squadrei Azzurra". In confruntarea cu Suedia, Italia a castigat cu scorul de 1-0, dupa golul lui Eder din minutul 88.

In schimb, Irlanda are doar un punct in Grupa E, dupa ce a remizat cu Suedia, scor 1-1. Hoolahan (48') a deschis scorul pentru irlandezi, iar Clark '72 (autogol) a stabilit scorul final. In al doilea meci, Irlanda a pierdut in fata Belgiei, scor 3-0.

Echipe probabile:

Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Florenzi – Pelle, Eder.

Irlanda: Randolph – Coleman, O’Shea, Clark, Ward – Hendrick, Whelam, McCarthy, Brady – Hoolahan – Long.

Suedia-Belgia

Suedia si Belgia se intalnesc de la ora 22:00, pe Allianz Riviera din Nice, intr-un meci contand pentru Grupa E. Partida va fi condusa de arbitrul german Felix Brych.

Pana acum, cele doua echipe s-au mai intalnit de 13 ori. Belgia conduce la scorul general cu 7 victorii. Suedia s-a impus de 5 ori, iar doua meciuri s-au terminat la egalitate.

Belgia e pe locul doi in Grupa E si e la un punct de calificare in optimi, dupa ce a castigat impotriva Irlandei, scor 3-0. Romelu Lukaku (48', 70') si Witsel (61') au fost marcatorii partidei. In primul meci de la Euro 2016, Belgia a pierdut cu Italia, scor 0-2.

Suedia are doar optiunea victoriei daca vrea sa mai spere la calificare, reusind doar un punct in doua etape, scor 1-1 cu Irlanda. In disputa cu Italia, suedezii au fost invinsi cu scorul de 1-0.

Echipe probabile:

Suedia: Isaksson – Lindelof, Johansson, Grandqvist, Olsson – Larsson, Ekdal, Kallstrom, Forsberg – Guidetti, Ibrahimovic.

Belgia: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Verthongen – Dembele, Witsel – Carrasco, De Bruyne, Hazard – Lukaku.

Grupa E, rezultatele de pana acum:

Irlanda-Suedia 1 - 1

Belgia-Italia 0 - 2

Italia-Suedia 1 - 0

Belgia-Irlanda 3 - 0

Clasament Grupa E:

1. Italia - 6 puncte (3-0)

2. Belgia - 3 puncte (3-2)

3. Suedia - 1 punct (1-2)

4. Irlanda - 1 punct (1-4)