​Romania a parasit Euro 2016 dupa numarul minim de meciuri pe care putea sa le dispute in Franta, tricolorii intorcandu-se acasa dupa terminarea fazei grupelor. Cu doar un singur punct acumulat, Chiriches, Torje si compania au parasit turneul pe usa din dos, dupa 0-1 cu Albania. Razvan Burleanu, presedintele FRF, a oferit prima declaratie dupa prestatia dezamagitoare din Franta: "Trebuie sa fim realisti si sa intelegem ca aceasta prezenta la Campionatul European este o performanta".

Razvan BurleanuFoto: Hotnews

Ce spune seful FRF

"Intram in perioada de analiza si cat mai curand posibil vom anunta deciziile in urma acestei analize. Avem nevoie de aceasta perioada de analiz. In mod cert vor exista schimbari. Vom analiza nu numai prezenta la acest turneu final, ci si perioada de calificare si tot ceea ce inseamna viitorul fotbalului romanesc. Trebuie sa fim realisti si sa intelegem ca aceasta prezenta la Campionatul European este o performanta" - Razvan Burleanu pentru DolceSport.

De ce nu poate fi neaparat o performanta prezenta la Euro

Vechea zicala cu "important este sa participi" nu prea se mai poate aplica in sportul de performanta, cu atat mai putin la acest Euro.

UEFA a schimbat formatul incepand cu aceasta editie, la turneul final european participand nu mai putin de 24 de echipe. Astfel, primele doua din grupele de calificare au ajuns in Franta, iar in plus au existat si meciuri de baraj in urma carora alte prime reprezentative au obtinut biletele pentru Euro.

Mai mult ca niciodata, la Euro au ajuns si echipe care in mod normal nu ar fi obtinut calificarea (aici poate intra, de ce nu, si Romania).