​Ziua de luni de la Euro 2016 aduce ultimele doua partide din Grupa B. Rusia o va intalni pe reprezentativa Tarii Galilor, de la ora 22:00, pe Stadium Municipal din Toulouse, iar Slovacia va juca de la aceeasi ora impotriva Angliei, pe Stade Geoffroy-Guichard din Saint-Étienne. Meciurile vor fi transmise in direct la Dolce Sport si Live Score pe HotNews.ro. Partida dintre Slovacia si Anglia poate fi urmarita si la Pro Tv.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Rusia-Tara Galilor

Cu un singur punct in Grupa B, Rusia este obligata sa castige meciul cu Tara Galilor pentru a mai spera la calificarea in optimile Euro 2016. Partida este programata la ora 22:00, pe Stadium Municipal din Toulouse si va fi arbitrata de centralul suedez Jonas Eriksson.

Cele doua echipe s-au mai intalnit pana acum de 9 ori, fiind 5 victorii pentru Rusia, o victorie pentru Tara Galilor si 3 remize. Golaveraj: 12-5 pentru rusi.

Rusia este pe ultimul loc in Grupa B, reusind sa obtina doar un punct in precedentele doua etape din grupele Euro 2016. Berezutski a fost cel care a salvat un punct in prelungirile meciului cu Anglia, scor 1-1. In al doilea meci disputat, Rusia a pierdut in fata Slovaciei, scor 1-2. Weiss (32') si Hamsik (45') au marcat golurile slovacilor, iar Glushakov a redus din diferenta in minutul 80.

De cealalta parte, Tara Galilor are 3 puncte in Grupa F, dupa ce a reusit prima victorie din istorie la un Campionat European contra Slovaciei, scor 2-1. Gareth Bale a deschis scorul pentru galezi (10'), Slovacia a egalat prin Duda (61'), iar golul victoriei a fost inscris de Kanu in minutul 81. In a doua etapa a Grupei B, Tara Galilor a pierdut in fata Angliei, scor 1-2.

Echipe probabile:

Rusia: Akinfeev – Smolnikov, Berezutski , Ignashevich, Schennikov – Golovin, Neustadter – Kokorin, Shatov, Smolov – Dzyuba

Tara Galilor: Hennessey – Chester, Williams, Davies – Gunter, Ledley, Allen, Taylor – Ramsey, Robson-Kanu, Bale

Slovacia-Anglia

Intalnirea dintre Slovacia si Anglia este decisiva in privinta calificarii in optimile Euro 2016. Cele doua reprezentative se vor infrunta de la ora 22:00, pe Stade Geoffroy-Guichard din Saint-Étienne si vor fi conduse la centru de arbitrul spaniol Carlos Velasco Carballo.

Anglia detine avantajul scorului general, reusind 11 victorii in 16 partide disputate. Slovacia s-a impus de doua ori, iar trei meciuri s-au terminat la egalitate. Golaveraj: 38-21 pentru englezi.

Anglia este lider in Grupa B, cu 4 puncte, iar o victorie in disputa cu Slovacia ii poate aduce, teoretic, un adversar accesibil in optimile de finala ale Euro 2016. In primul meci din Franta, Anglia a ratat victoria cu Rusia in prelungiri, dupa ce a condus pana in minutul 92. Dier a deschis scorul pentru englezi in minutul 73. In cea de-a doua etapa, Anglia a invins-o in prelungiri pe Tara Galilor, scor 2-1. Galezii au deschis scorul prin Gareth Bale (42'), Vardy a egalat in minutul 56, iar Sturridge a marcat golul decisiv (90+2').

Dupa doua meciuri disputate in grupe, Slovacia are 3 puncte, reusind sa castige disputa cu Rusia din a doua etapa, scor 2-1. In primul meci la Euro 2016, Slovacia a pierdut cu Tara Galilor, scor 1-2.

Echipe probabile:

Slovacia: Kozacik - Pekarik, Skrtel, Durica, Svento, Kucka, Hrosovsky, Hamsik, Mak, Duris, Weiss

Anglia: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Lallana, Kane, Sterling.

Grupa B, rezultatele de pana acum:

Tara Galilor-Slovacia 2-1

Anglia-Rusia 1-1

Rusia-Slovacia 1-2

Anglia-Tara Galilor 2-1

Clasament Grupa B:

1. Anglia - 4 puncte (3-2)

2. Tara Galilor - 3 puncte (3-3)

3. Slovacia - 3 puncte (3-3)

4. Rusia - 1 punct (2-3)