​Ziua de sambata de la Euro 2016 debuteaza cu partida dintre Belgia si Irlanda, fiind a patra confruntare din Grupa E. Urmatoarele doua dispute vor fi din Grupa F, Islanda-Ungaria (19:00) si Portugalia-Austria (22:00). Meciurile vor fi transmise Live Score pe HotNews.ro si in direct la Dolce Sport, ultimul meci al zilei putand fi urmarit si la Pro Tv.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Belgia-Irlanda

Aflata in cautarea primei victorii la Euro 2016, Belgia o intalneste pe Irlanda in cea de-a doua etapa a grupelor. Partida va incepe la ora 16:00, pe stadionul Matmut Atlantique din Bordeaux si va fi condusa de arbitrul turc Cuneyt Cakır.

De-a lungul timpului, cele doua reprezentative s-au mai intalnit de 13 ori, fiind 5 victorii pentru Belgia, 3 pentru Irlanda si 5 meciuri terminate la egalitate. Golaveraj: 25-20 pentru belgieni.

Considerata una dintre favoritele actualei editii a Campionatului European, echipa lui Marc Wilmots a dezamagit in prima etapa de la Euro, dupa ce a fost invinsa de Italia, scor 0-2. Giaccherini (32') si Pelle (90+3') au marcat golurile italienilor. Irlanda a remizat in prima partida, scor 1-1, cu Suedia, desi a inscris ambele goluri ale partidei. Hoolahan a deschis scorul (48'), iar coechipierul Clark a inchis tabela cu un autogol (71').

Ultimele meciuri din Grupa E se vor disputa pe 22 iunie, de la ora 22:00. Belgia o va infrunta pe Suedia, in timp ce Irlanda o va intalni pe Italia, deja calificata in optimile Euro 2016.

Echipe probabile:

Belgia: Courtois – Ciman, Alderweireld, Vermaelen, Verthonghen – Nainggolan, Witsel – De Bruyne, Fellaini, Hazard – Benteke. Antrenor: Marc Wilmots.

Irlanda: Randolph – Coleman, O’Shea, Clark, Brady – McCarthy, Whelan, Hendrick – Hoolahan – Walters, Long. Antrenor: Martin O’Neill.

Grupa E, rezultatele de pana acum:

Irlanda - Suedia 1-1

Belgia - Italia 0-2

Italia - Suedia 1-0

Clasament Grupa E:

1. Italia - 6 puncte (3-0)

2. Irlanda - 1 punct (1-1)

3. Suedia - 1 punct (1-2)

4. Belgia - 0 puncte (0-2)

Islanda-Ungaria

Dupa ce a produs surpriza in prima etapa la Euro 2016, remizand cu Portugalia, scor 1-1, Islanda o va intalni pe Ungaria, o alta nationala care a impresionat, scor 2-0 cu Austria. Confruntarea dintre Islanda si Ungaria este programata de la ora 19:00, pe Stade Vélodrome din Marseille si va fi arbitrata de centralul rus Sergei Karasev.

Pana acum, cele doua echipe s-au mai intalnit de 10 ori. Ungaria are avantajul scorului general, reusind sa castige 7 partide. Islandezii s-au impus de 3 ori.

Bjarnson a adus primul punct al Islandei la un Campionat European in confruntarea din prima etapa cu Portugalia, scor 1-1. Golul portughezilor a fost inscris de Nani (31'). Ungaria are 3 puncte in Grupa F, dupa succesul impotriva Austriei, scor 2-0. Szalai (63') si Stieber (87') au marcat golurile victoriei.

Echipe probabile:

Islanda: Halldorsson – Saevarsson, Sigurdsson, Arnason, Skulason – Gudmundsson, Gunnarsson, Sigurdsson, Bjarnason – Sigthorsson, Bodvarsson. Antrenor: Lars Lagerback.

Ungaria: Kiraly – Fiola, Guzmics, Lang, Kadar – Gera – Nemeth, Nagy, Kleinheisler, Dszudszak – Szalai. Antrenor: Bernd Storck

Portugalia-Austria

Portugalia si Austria se intalnesc intr-un meci care se anunta cel mai spectaculos al Grupei F, desi ambele echipe au dezamagit in prima etapa de la Euro 2016. Partida va incepe la ora 22:00, pe stadionul Parc des Princes din Paris si va fi arbitrata de italianul Nicola Rizzoli.

De 10 ori s-au mai intalnit Portugalia si Austria, fiind 3 victorii pentru austrieci, 2 pentru portughezi si 5 remize. Golaveraj: 19-11 pentru Austria.

Echipe probabile:

Portugalia: Patricio – Vierinha, Carvalho, Pepe, Guerreiro – Mario, Pereira, Gomes – Moutinho – Nani, Ronaldo. Antrenor: Fernando Santos.

Austria: Almer – Klein, Ilsanker, Fuchs – Baumgartlinger, Alaba – Schopf, Sabitzer, Arnautovic – Janko. Antrenor: Marcel Köller.

Grupa F, rezultatele de pana acum:

Austria - Ungaria 0-2

Potugalia - Islanda 1-1

Clasament Grupa F:

1. Ungaria - 3 puncte (2-0)

2. Islanda - 1 punct (1-1)

3. Portugalia - 1 punct (1-1)

4. Austria - 0 puncte (0-2)

Utimele meciuri din Grupa F vor avea loc pe 22 iunie, de la ora 19:00. Islanda se va intalni cu Austria, pe Stade de France, iar Ungaria va juca impotriva Portugaliei, pe Stade des Lumieres din Lyon.