Moscova considera "absolut inadmisibila" arestarea a 40 de suporteri rusi de catre politia franceza pe drumul spre Lille, dupa ciocnirile de la Marsilia din weekend-ul trecut de la Euro 2016, chiar daca o mare parte dintre fanii rusi au fost eliberati in scurt timp, potrivit AFP.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

"Arestarea de catre politia franceza a unui autobuz cu peste 40 de suporteri rusi este un incident absolut inadmisibil", a afirmat Lavrov intr-un discurs sustinut in Duam de stat, camera inferioara a Parlamentului rus.

UEFA a anuntat marti ca pedeapsa pentru nationala Rusiei este de descalificare de la Euro 2016, sanctiune acordata cu suspendare, si o amenda de 150.000 de euro dupa ce fanii rusi au fost implicati in inclestari violente in weekend, la Marsilia.

Suspendarea pedepsei cu descalificarea va fi anulata daca incidente similare se vor intampla in interiorul unui stadion in oricare dintre meciurile ramase ale Rusiei din cadrul turneului, iar Rusia va fi trimisa acasa.

Suporteri rusi mascati i-au atacat pe fanii englezi, lovindu-i, dupa fluierul final al remizei 1-1 din grupa B, desfasurat pe Stade Velodrome din Marsilia sambata. Fanii rusi au fost implicati si in inclestari violente cu suporterii englezi in orasul-port inainte si dupa partida.

Rusia va fi gazda Cupei Mondiale din 2018.