Islanda a reusit una din cele mai mari surprize de pana acum de la Euro 2016, dupa ce a incheiat la egalitate, scor 1-1, cu Portugalia (Grupa F). La finalul disputei, Cristiano Ronaldo i-a criticat pe nordici: "E un pic frustrant, au pus autobuzul in poarta", a fost de parere vedeta lusitana.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"E un pic frustrant, am incercat sa castigam jocul. Islanda nu a incercat nimic. Si-au creat doua ocazii in 90 de minute si au reusit un gol. Au pus autobuzul in poarta. E dificil sa joci cand o echipa nu joaca si nu iese la joc, chiar si asa noi am jucat si am incercat sa castigam.

E frustrant pentru noi, dar e de abia inceputul, nu suntem ingrijorati. Ati vazut si Spania si Franta, echipe puternice ale turneului, au avut si ele dificultati in a-si castiga jocurile. Suntem 100% increzatori ca vom castiga urmatorul joc. Noi am facut tot ce a depins de noi, am avut mereu mingea, dar ei doar s-au aparat. Cand nu incerci nimic si doar te aperi, dai dovada de o mentalitate de echipa mica si nu vei reusi nimic in competitie. Au sarbatorit la final de parca au castigat Campionatul European" - Cristiano Ronaldo.

Meciul cu Islanda a insemnat pentru Ronaldo egalarea a doua recorduri: 127 de selectii in nationala Portugaliei, la fel precum Luis Figo, si a 15-a prezenta la un turneu final, la egalitate cu Nuno Gomes.

Grupa F, rezultate:

Austria - Ungaria 0-2

Portugalia - Islanda 1-1

Clasament:

1 Ungaria 3 puncte (2-0)

2 Portugalia 1 (1-1)

3 Islanda 1 (1-1)

4 Austria 0 (0-2).