UEFA a anuntat ca pedeapsa pentru nationala Rusiei este de descalificare de la Euro 2016, sanctiune acordata cu suspendare, si o amenda de 150.000 de euro dupa ce fanii rusi au fost implicati in inclestari violente in Marsilia, transmite Reuters.

Violente dupa Anglia - RusiaFoto: Captura YouTube

“Acuzatii privind tulburari de masa, folosirea de artificii si comportament rasist au fost aduse impotriva RFU (Uniunea Fotbalistica Rusa)”, a transmis UEFA intr-un comunicat de presa.

Suspendarea pedepsei cu descalificarea va fi anulata daca incidente similare se vor intampla in interiorul unui stadion in oricare dintre meciurile ramase ale Rusiei din cadrul turneului.

Suporteri rusi mascati i-au atacat pe fanii englezi, lovindu-i, dupa fluierul final al remizei 1-1 din grupa B, desfasurat pe Stade Velodrome din Marsilia sambata.

Fanii rusi au fost implicati si in inclestari violente cu suporterii englezi in orasul-port inainte si dupa partida.

Desi sanctiunele UEFA anuntate marti se refera la incidente din cadrul stadioanelor, aceasta a avertizat duminica Rusia si Anglia ca le poate exclude din turneu “indiferent de orice decizii luate de organsime independente disciplinare privind incidentele din interiorul stadioanelor” daca violentele continua in afara lor.

Ministrul sportului de la Moscova, Vitaly Mutko a declarat agentiei de stiri R-Sport ca Rusia nu va face apel la decizie.

“Pedeapsa este excesiva, dar nu putem sa o influentam. Amenda este enorma, in conditiile in care Uniunea Fotbalistica Rusa este o organizatie non-comerciala. Nu are niciun sens sa facem apel. Dar ce are echipa de-a face cu asta? Nu este vinovata?”, a sustinut Mutko.

Rusia va fi gazda Cupei Mondiale din 2018.