Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis intrarea in faliment a clubului de fotbal Rapid Bucuresti, insa decizia nu este definitiva, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 13.08Rapid Bucuresti anunta, printr-un comunicat de presa, ca avocatii vor inainta recursul la decizie in termenul stabilit de instanta, folosind toate “armele” pentru a o anula.

"Avem toate motivele sa credem ca aceasta prima decizie a fost luata prea repede si este o eroare! In primul rand, clubul are aprobat un plan de reorganizare bine pus la punct (valabil pana in aprilie 2017), pe care l-am respectat (…) suntem cu datoriile la zi.

Mai mult, FC Rapid a prezentat dovezi concrete care confirma faptul ca putem asigura bugetul necesar in anul competitional 2016/2017, iar respectarea planului de reorganizare nu va fi afectat cu nimic", se mai spune in documentul citat.

------

Procesul a fost deschis la tribunal de catre fostul jucator al Rapidului Ionut Cristian Stancu, care are calitatea de reclamant, iar SC Fotbal Club Rapid SA, prin administrator judiciar Andronache Cristina, are calitatea de debitor.

"In temeiul art. 105 raportat la art.107 alin. 1 lit. C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei, dispune intrarea in faliment prin procedura generala a debitorului. In temeiul art.107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei ridica dreptul de administrare al debitorului si dispune dizolvarea societatii debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei si trimiterea de notificari tribunalelor din alte judete in care debitorul are bunuri in vederea sigilarii, in sarcina lichidatorului judiciar. Stabileste termen de maxim 10 zile de la data notificarii deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor catre lichidator, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate pana la deschiderea procedurii", se arata in decizia tribunalului.

In acest caz, lichidator judiciar a fost numit C.I.I. Brihac Aurel.

Decizia nu este definitiva, iar Rapid Bucuresti are termen 7 zile pentru a face recurs.

Clubul a intrat in insolventa in anul 2012, avand datorii de aproximativ 18 milioane lei, iar de atunci au fost deschise procese in instanta de catre mai multi jucatori care nu si-au primit salariile.

In acest sezon giulestenii au promovat din liga a doua in Liga 1.

"Nu se va declara niciun faliment, o sa vedeti. Nu sunt motive sa se declare falimentul", sustinea in urma cu o luna la Digisport presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe.

Rapid Bucuresti are in palmares, trei campionate, 13 cupe ale Romaniei, patru supercupe si o cupa a Ligii.

Pe plan international, echipa a atins sferturile cuperi UEFA in 2006 si a ajuns in finala Cupei Europei Centrale in 1940 (nedisputata).