​Franta a avut parte de un debut fericit la turneul final european de fotbal pe care il gazduieste, "cocosii" impunandu-se cu 2-1 impotriva Romaniei. "Aveam impresia ca romanii sunt 12 pe teren, au alergat ca nebunii", a precizat Patrice Evra. "Este dureros si trist sa pierzi in minutul 89", a fost de parere Anghel Iordanescu, selectionerul tricolorilor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Care este parerea lui Anghel Iordanescu

"Am facut o partida buna, in care am avut momente de joc bun, am avut in startul jocului acea situatie foarte buna. Am avut si momente mai putin bune. Remarc si startul reprizei a doua, daca s-ar fi concretizat ocazia lui Stancu, se deschidea scorul si alta era situatia. Ii felicit pe jucatori pentru ca au pus in practica foarte bine planul discutat si impus. Pot spune ca am avut o organizare buna, dar au fost momente cand am cedat mijlocul terenului. Am avut o evolutie buna, este dureros si trist sa pierzi in minutul 88. Ne gandim sa reusim sa recuperam baietii fizic si mental. Ne asteapta doua jocuri foarte importante pentru soarta calificarii si speram sa avem aceeasi abordare la meciul cu Elvetia" - Anghel Iordanescu, la ProTV.

"Am avut ocazii mai mari decat ei, dar printr-o greseala a arbitrului si un sut de exceptie au obtinut victoria. Ne da incredere acest meci, atât timp cat jucam de la egal la egal cu Franta... La ce ocazii am avut meritam sa si marcam. A fost putina tensiune, era normal, dar cred ca am dovedit ca nu ne-am pierdut cau firea si am facut un joc bun. Din pacate am pierdut. Payet a avut un sut imparabil" - Ciprian Tatarusanu, la Dolce Sport.

"Stiam ca o sa fie un meci greu. Trebuie sa fim suparati pentru ca nu s-a terminat la egalitate acest meci. Noi ca echipa am facut un meci bun. Am avut doua ocazii mari de a inscrie, am inscris un gol. Cred ca meritam mai mult din acest meci. Eu sunt multumit de ce au facut colegii mei si speram ca la meciul urmator sa ne prezentam la fel. Aceasta tara merita o echipa calificata in optimi sau in sferturi" - Cristi Sapunaru, la DolceSport.

"Iesim de pe teren cu capul sus. Echipa a luptat mult, cred ca s-a jucat bine, stiam ce echipa aveam in fata, din pacate pana la urma s-a pierdut. Cateodata in fotbal se intampla astfel de lucruri. Pacat, pentru ca s-a luptat mult, s-a alergat mult, echipa tot timpul a fost cu inima pe teren si nu putem reprosa nimic absolut nimanui. A fost un meci foarte greu. Se putea scoate un rezultat mai bun, cel de egalitate era un rezultat corect" - Florin Andone, la DolceSport.

"Un egal ar fi fost mai corect. Am avut o mare ocazie in debutul meciului. Franta are jucatori valorosi, dar noi am contracarat prin munca. Din pacate am pierdut in minutul 89. Moralul este bun, am reusit un joc de calitate. Cu patru puncte ne putem califica chiar de pe locul 2" - Adi Popa, la DigiSport.

"Stiam forta lor individuala, stiam ca sunt foarte buni in atac, dar stiam ca daca vom face un joc compact, le vom pune probleme. Cred ca un rezultat de egalitate era mult mai echitabil. Raman cu un gust amar, mi-as mai fi dorit sa marchez si sa castigam. Nu mi-a fost teama sa execut penaltiul, nu este prima oara cand fac asta. Cred ca daca meciurile urmatoare le vom aborda cu aceeasi atitudine si determinare, ne vom califica" - Bogdan Stancu, la ProTV.

"Ca echipa am facut un joc destul de bun, am avut si noi cateva ocazii foarte mari de a marca. Nu mai e nimic de zis cand pierzi in minutul 89 cu un asemenea gol. Am facut un joc bun si daca eram putin mai atenti puteam sa scoatem egalul. Ne-am luptat de la egal la egal, chiar daca a trebuit sa alergam mai mult, am avut ocazii mari de a marca si doar norocul i-a facut sa castige in minutul 89. Sunt suparat ca am pierdut si scorul nu a ramas egal, dar acum trebuie sa ne revenim pentru ca meciul urmator este foarte important. Simt dezamagire, o tristete imensa. Eram pe banca si cand am vazut ca a intrat mingea in poarta la sutul lui Payet nu mi-a venit sa cred" - Nicusor Stanciu, la DolceSport.

Ce spun francezii

"Stiam ca romanii nu sunt usor de invins. Se apara bine, chiar daca am avut ocazii. Si adversarii nostri au avut ocazii. Am avut dificultati la acest prim meci, chiar daca am deschis scorul. Am jucat pentru a câstiga pe final cu patru fotbalisti ofensivi. Si romanii erau obositi" - Didier Deschamps, la TF1, citat de News.ro.

"Rasuflam usurati. A fost un meci foarte dificil din punct de vedere fizic si psihic. Sunt multumit ca Dmitri Payet a inscris un super-gol. In plan personal, sunt foarte multumit ca am marcat, pentru ca am avut in prima repriza doua ocazii cu capul in prima repriza. A fost stresant la inceput, dar am crescut ritmul. Am obtinut o victorie care ne face bine" - Olivier Giroud, la beIN Sports, conform News.ro.

"Multi au crezut ca romanii au venit in vacanta. Noi stiam ca nu este asa. Ei au facut egaluri cu Italia si Spania. Aveam impresia ca sunt 12 in teren. Au alergat ca nebunii. Am reusit sa castigam acest meci in durere. Payet este omul finalurilor. Stim de cand loveste mingea ca va fi gol. Nu vom suferi mereu pana in ultimul moment, dar daca esti suporter francez in aceasta seara, atunci esti mandru. Acum putem aborda meciul cu Albania mult mai linistiti" - Patrice Evra.

"Stiam ca va fi greu. Romanii sunt foarte puternici din punct de vedere fizic. Nu am facut meciul ideal, puteam fi mai buni, dar important este ca am castigat. A fost meciul de deschidere si am demonstrat ca atunci cand nu reusim sa ne facem jocul, punem suflet. Ne doream sa facem ceva bun: este un super moment, am jucat aici, in fata publicului nostru, la o astfel de competitie. Nu a fost totul perfect, dar a fost doar primul meci" - Blaise Matuidi.