Reprezentantii Primariei sectorului 1 spun ca nu pot difuza si a doua repriza din meciul Romania - Franta si a celorlalte partide care incep dupa orele 22,00, la fan zone-ul amplasat in Parcul Bazilescu, deoarece Primaria Capitalei nu si-a dat acordul, legislatia in vigoare prevazand ca manifestarile din spatiul public se pot desfasura cel mult pana la orele 23:00.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Decizia de a restrictiona doar la prima repriza vizionarea meciurilor de seara de la Euro 2016 in Parcul Bazilescu nu apartine Primariei Sectorului 1, ci Comisiei de Ordine Publica din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti. Primaria Sectorului 1 este prima care regreta ca nu poate asigura microbistilor bucuresteni vizionarea integrala a meciului Romania - Franta si a celorlalte partide care incep dupa orele 22:00, insa decizia Primariei Capitalei si legislatia in vigoare nu ne permite acest lucru. Potrivit Legii nr.60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare si a Legii nr.61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, manifestarile din spatiul public se pot desfasura cel mult pana la orele 23:00", se arata intr-un comunicat al Primariei sector 1.

Reprezentantii Primariei sector 1 spun ca aveau doua posibilitati: fie sa priveze pe iubitorii fotbalului din Capitala de vizionarea tuturor meciurilor de la Campionatul European de Fotbal, fie sa asigure vizionarea acestora in conditiile impuse de Comisia de Ordine Publica a Primariei Municipiului Bucuresti, adica urmarirea meciurilor de seara in Parcul Bazilescu doar pana la orele 23:00.

"Orice decizie a Primariei Sectorului 1 de a prelungi vizionarea partidelor dupa orele 23:00 ar fi o incalcare a Legii nr.61/1991 care ar expune administratia locala a Sectorului 1 la aplicarea unor amenzi contraventionale din partea organelor de ordine publica. Ne cerem inca o data scuze iubitorilor fotbalului din Capitala, insa Primaria Sectorului 1 oricat si-ar dori sa asigure microbistilor bucuresteni vizionarea integrala a meciului Romania - Franta si a celorlalte partide care incep dupa orele 22:00, nu poate incalca in nici un fel o decizie a Primariei Capitalei si nici legislatia in vigoare", spun reprezentantii Primariei sector 1.