Maria Sarapova, fost lider al clasamentului WTA, a fost suspendata pe o perioada de doi ani, dupa ce a fost depistata pozitiv cu Meldonium, in urma unui test antidoping sustinut, la inceputul anului, la turneul de la Australian Open, iar Simona Halep a vorbit despre situatia jucatoarei din Rusia, potrivit Mediafax.

In varsta de 29 de ani, Sarapova nu se va afla pe teren la urmatoarele sapte turnee de Mare Slem si se va intoarce abia la editia din 2018 a Roland Garros, turneu pe care l-a castigat in 2014, in finala cu Simona Halep. Numarul 5 mondial a vorbit despre disparitia din elita tenisului a uneia dintre cele mai mari rivale din circuit. Romanca spune ca suspendarea rusoaicei este o chestiune delicata si crede ca Sarapova se va mai intoarce pe teren la 31 de ani.

"Este o treaba sensibila si nu as vrea sa comentez despre asta. Am citit doar si am auzit ca e suspendata. Eu cred ca se va intoarce daca va fi cazul sa stea 2 ani", a spus Halep la plecarea spre Birmingham, atunci cand a fost intrebata despre momentele dificile prin care trece adversara sa.

De-a lungul timpului, Halep si Sarapova s-au intalnit de sase ori, iar toate meciurile au fost castigate de rusoaica. Cele mai importante victorii ale Mariei au venit in finalele de la Roland Garros 2014 (6-4, 6-7, 6-4) si Madrid 2014 (1-6, 6-2, 6-3).