Uniunea Asociatiilor Europene de Fotbal (UEFA) a anunat, marti, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, echipa ideala a turneelor de Campionat European, realizata de cititorii site-ului, formatie din care lipseste golgheterul, Michel Platini, scrie Mediafax.

Echipa ideala a tuturor editiilor Campionatului European a fost stabilita pe baza a peste 3,5 milioane de voturi de pe site-ul UEFA. Cu 255.694 de voturi, Zidane a fost lider detasat in preferintele fanilor, actualul antrenor al celor de la Real Madrid fiind urmat de Maldini (240.409) si Beckenbauer (183.436).

Michel Platini este cel mai bun marcator din istoria Euro, dar nu face parte din echipa ideala a turneelor finale realizata de cititorii site-ului UEFA. Trei italieni, cate doi germani, spanioli si francezi, un portughez si un olandez formeaza cel mai bun 11 al competitiei a carei prima editie a avut loc in 1960.

Postul de portar este ocupat de italianul Gianluigi Buffon, iar Philipp Lahm, Carles Puyol, Franz Beckenbauer si Paolo Maldini formeaza linia defenisva. La mijlocul terenului, Andres Iniesta, Andrea Pirlo si Zinedine Zidane sunt preferintele fanilor, in timp ce pentru atac, cititorii site-ului UEFA i-au preferat pe Cristiano Ronaldo, Thierry Henry si Marco Van Basten.

Marea surpriza o reprezinta, insa, absenta lui Michel Platini. Fostul presedinte UEFA este golgheterul Campionatelor Europene, dupa cele noua goluri reusit la editia din 1984, desfasurata in Franta si castigata de tara gazda. De trei roi castigator al Balonului de Aur, Platini ramane pana in prezent detinatorul recordului de goluri inscrise la o editie a CE, dar si cel mai bun marcator all-time din istoria turneelor finale continentale.