​Stephen Keshi, fost capitan si selectioner al Nigeriei, a incetat din viata la doar 54 de ani, acesta suferind un atac de cord. Decesul a fost confirmat de Federatia de Fotbal din Nigeria.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decesul s-a produs in primele ore ale diminetii de miercuri, la Benin City, in sudul Nigeriei.

Supranumit "Big Boss" datorita calitatilor sale de lider, Stephen Keshi a disputat 64 de meciuri pentru nationala Nigeriei, intre 1981 ii 1995. El a devenit ulterior selectioner, antrenand mai intai reprezentativa statului Togo, pe care a calificat-o la Cupa Mondiala din 2006, dupa care a cucerit Cupa Africii pe Natiuni in 2013 cu nationala tarii sale, pe care a condus-o apoi pana in optimile de finala la Cupa Mondiala 2014, unde a fost eliminata de Franta, informeaza Agerpres.

Stephen Keshi este singurul jucator, alaturi de egipteanul Mahmoud El-Gohary, care a castigat Cupa Africii pe Natiuni atat ca jucator cat si ca antrenor. In cursul carierei sale de 20 de ani, Keshi a evoluat la cluburi din Belgia, Franta, Statele Unite si Malaezia. In luna decembrie a anului 2015, Stephen Keshi isi pierduse sotia, dupa o lupta de trei ani cu cancerul. Cei doi aveau impreuna patru copii.