Fundasul Vlad Chiriches va fi capitanul echipei nationale de fotbal a Romaniei la Campionatul European din Franta atunci cand va fi in teren, a anuntat, vineri seara, intr-o conferinta de presa, selectionerul Anghel Iordanescu, informeaza Agerpres.

Vlad ChirichesFoto: HotNews / DP

Intrebat cine va fi capitanul Romaniei la EURO 2016, Iordanescu a raspuns: "Daca Chiri (n.r. - Chiriches) va fi in teren, banderola de capitan va fi la el".

Capitan al echipei nationale in preliminariile EURO 2016, Razvan Rat nu a fost ales de selectionerul Anghel Iordanescu sa poarte banderola in meciurile amicale cu Congo si Ucraina din stagiul de pregatire din Italia, in locul sau fiind preferat fundasul Vlad Chiriches.

Vineri seara, Razvan Rat a fost capitanul Romaniei in meciul amical cu Georgia de pe Arena Nationala, dar numai pentru ca Vlad Chiriches nu a jucat din cauza unor probleme medicale.

Intr-un interviu acordat AGERPRES la 1 iunie, Razvan Rat declara ca spera totusi sa fie capitan in meciurile de la Campionatul European din Franta. "Nu stiu (n.r. - daca va fi capitan). Eu sper. As fi ipocrit sa spun ca nu mi-as dori banderola. E o mare onoare pentru mine si cred ca pentru orice jucator", spunea Rat.

La 35 de ani, Razvan Rat este liderul de varsta al echipei nationale si cel mai titrat jucator din lotul de 23 convocat de selectionerul Anghel Iordanescu pentru Campionatul European din Franta.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a invins reprezentativa Georgiei cu scorul de 5-1 (2-0), vineri seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, in ultimul meci de pregatire inaintea participarii la EURO 2016. Peste o saptamana, Romania va juca meciul de deschidere la EURO 2016, contra Frantei, echipa gazda (10 iunie, Stade de France, 22,00). Romania va mai intalni in Grupa A echipele Elvetiei (15 iunie) si Albaniei (19 iunie).