Mircea Lucescu a fost prezentat oficial la Zenit, dupa ce a semnat un contract de doi ani cu echipa din Sankt-Petersburg, cu optiunea de prelungire pentru inca un sezon. Antrenorul roman a sustinut prima sa conferinta de presa in calitate de antrenor al lui Zenit, unde a explicat decizia de antrena echipa din Rusia, tehnicianul fiind dorit si in Turcia, la Galatasaray.

Mircea LucescuFoto: shakhtar.com

"Cred ca Zenit este printre cele mai bune echipe din Europa. Sunt la un club foarte puternic, cu ambitii mari si dorinta de a scrie istorie. Am venit aici cu un mare entuziasm si sunt convins ca impreuna putem realiza lucruri marete. Inainte de toate vreau sa vad ce putem reusi, apoi incercam sa obtinem cele mai bune rezultate posibile. In ceea ce priveste transferurile, nu ne gandim sa aducem jucatori noi, nu s-a luat nicio decizie in acest sens", a declarat Mircea Lucescu, conform Pro Sport.

Lucescu are in lot nume precum Hulk, Witsel, dar si pe cel mai tare atacant al Rusiei, Artem Dzyuba. Javi Garcia si Kokorin sunt alti jucatori importanti din echipa lui Zenit.

Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor roman, cu 31 de trofee in palmares. Numai pe banca lui Sahtior, Il Luce a obtinut 22 de trofee: o Cupa UEFA, 8 titluri în Ucraina, 6 Cupe ale Ucrainei si 7 Supercupe ale Ucrainei. A bifat 573 de partide pe banca "minerilor", din care 134 in cupele europene. Alte 9 trofee le-a cucerit la Dinamo (un titlu de campion si doua Cupe ale Romaniei), Rapid (un titlu de campion, o Cupa a Romaniei si Supercupa Romaniei), Galatasaray (un titlu de campion si o Supercupa a Europei) si la Besiktas (un titlu de campion).