Romania joaca astazi impotriva nationalei Georgiei, pe Arena Nationala, de la ora 21:00, ultimul amical inainte de Euro. Desi FRF a anuntat ca la inceputul meciului va fi un moment special dedicat lui Adrian Mutu, care si-a anuntat incheierea activitatii de fotbalist, acest meci nu va fi unul de retragere pentru fostul atacant.

Adrian MutuFoto: HotNews / DP

Mutu vrea sa isi organizeze propriul meci de retragere la care vor participa mai multi fotbalisti alaturi de care a jucat de-a lungul carierei sale. Fostul atacant nu a anuntat insa cand va avea loc acest meci.

"Referitor la meciul meu de retragere, vor fi jucatori cu care am jucat de-a lungul carierei mele, dar si fotbalisti de la echipa nationala", a spus Mutu conform Pro TV.

Meciul de retragere se va disputa tot la Bucuresti, pe Arena Nationala, unde Adrian Mutu vrea sa ii invite, printre altii, pe Zlatan Ibrahimovic, Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero, Frank Lampard, Hernan Crespo, dar și pe Gică Hagi și Cristi Chivu.

"Briliantul" a tinut sa precizeze pe pagina sa oficiala de facebook ca meciul de retragere nu va fi amicalul Romaniei cu Georgia.

"Dragi prieteni, vineri inaintea meciului echipei noastre nationale voi fi premiat de FRF, un premiu de recunostinta pentru cei 15 ani de activitate la echipa nationala si in niciun caz un meci de retragere asa cum au dat stirea la TV ....", a explicat Mutu pe pagina sa de facebook.

In varsta de 37de ani, Mutu este golgheterul Romaniei, avand 35 de reusite, la fel ca Gica Hagi. Fostul atacant are 77 de meciuri in tricoul nationalei si a participat la Campionatul European din 2000 si 2008.

In Romania, Mutu a evoluat la FC Arges, Dinamo, Petrolul si ASA Tg. Mures, fiind campion in sezonul 1999/2000 alaturi de dinamovisti. In speranta ca va prinde lotul pentru Euro 2016, Mutu a venit in Liga 1 la ASA Tg. Mures, dar a avut doar patru evolutii, fara niciun gol marcat.

De-a lungul carierei, "briliantul" a mai jucat la Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio şi Pune City. In Serie A, Mutu este singurul fotbalist roman care a depasit 100 de goluri inscrise. Ca jucator al lui Juventus, a castigat doua titluri de campion, dar i-au fost retrase dupa scandalul Calciopoli.