Lionel Messi, cvintuplul castigator al Balonului de Aur, a dat, joi, explicatii in fata instantei, in procesul in care este acuzat ca, impreuna cu tatal sau, s-ar fi folosit de societati fantoma pentru a pacali Fiscul in privinta unor sume de bani provenite din drepturile de imagine, noteaza AS, citat de Mediafax.

Capitanul nationalei Argentinei este banuit ca, impreuna cu tatal sau, care ii este impresar, Jorge Horacio Messi, s-ar fi folosit de firme din Belize si Uruguay pentru a scapa de plata unor taxe si impozite pe banii proveniti din drepturile de imagine, in perioada 2007-2009.

Cei doi sunt urmariti in justitie pentru trei delicte de frauda fiscala, in valoare totala de 4,16 milioane euro. Avocatul statului, reprezentand interesele Trezoreriei publice, a solicitat 22 de luni si jumatate de inchisoare si o amenda echivalenta cu o presupusa frauda. Apararea pregatita de avocatii Messi se bazeaza pe faptul ca jucatorul nu a stiut nimic despre actiunile tatalui sau. "Nu a dedicat niciun minut citirii, studierii si analizarii contractelor si nu a stiut nimic despre aranjamentele financiare", se arata in dosarul apararii, potrivit sursei citate.

"Nu mi-am intrebat niciodata tatal despre aceste probleme cu taxele. Adevarul e ca, asa cum am mai explicat, am avut incredere in tatal meu si in avocati, nu am avut idee de nimic, m-am concentrat doar asupra fotbalului. Nu am stiut ca era partener si manager la aceasta companie. Am semnat pentru ca el (n.r. tatal lui) mi-a spus si am avut incredere in el si in avocati. Tot ce stiam era ca semnam un contract cu sponsori pentru a face reclame, fotografii si lucruri de genul asta. Imi amintesc ca m-am dus la un notar, dar aveam 18 ani cand am semnat si va dati seama ca eram pe alta lume. Nu imi amintesc nimic despre asta", a declarat Lionel Messi in fata instantei, potrivit publicatiei iberice AS.