Pele scoate la licitatie peste 1500 de obiecte personale
Inainte de licitatie, obiectele vor fi expuse publicului din data de 1 iunie. Casa de licitatii estimeaza ca obiectele vor ajunge la suma de 3.5 milioane de lire sterline, o parte din aceasta suma urmand sa fie donata spitalului pediatric "Pequeno Principe" din Brazilia.
Cel mai valos obiect este trofeul "Jules Rimet", obtinut de Brazilia la Cupa Mondiala din 1970. Trofeul are un pret de plecare de la 281 000 de lire sterline.
Brazilianul mai vinde si cele 3 medalii de campion mondial din 1958, 1962 si 1970, cotate intre 68 000-136 000 de lire sterline. Doritorii vor putea cumpara si mingea cu care Pele a marcat golul cu numarul 1.000 in liga braziliana, ca jucator al lui Santos, intr-un meci contra lui Vasco da Gama, dar si tricouri pe care le-a purtat la Santos FC şi la New York Cosmos.
Un obiect cu valoare sentimentala pentru Pele este o minge confectionata din sosete, cu care fostul fotbalist se juca in copilarie.
Pele si-a inceput cariera de fotbalist la 15 ani, jucand pentru Santos, iar la primul meci in tricoul nationalei Braziliei avea doar 16 ani. In 1958, la 17 ani a devenit cel mai tanar jucator care a marcat intr-o finala de Cupa Mondiala, finala castigata de Brazilia. Pele mai are doua titluri mondiale in palmares, din anii 1962 si 1970.
Brazilianul este jucatorul cu cele mai multe goluri marcate intr-o liga, avand 541 de reusite. Pentru totalul de goluri marcate de-a lungul carierei, Pele a fost inscris in Guinness World Records, cu 1281 de goluri in 1363 de meciuri jucate. De asemenea, este golgheter si la echipa nationala, avand 77 de goluri in 92 de jocuri.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri