La EURO 2016, Romania face parte din Grupa A si va juca meciul de deschidere al competitiei, pe 10 iunie, contra Frantei, pe Stade de France. Urmatoarele doua meciuri vor fi impotriva Elvetiei (15 iunie, Parc des Princes- Paris) si Albaniei (19 aprilie - Lyon). Romania a dezamagit in amicalele din Italia, inregistrand un rezultat de egalitate, 1-1 cu Congo, si o infrangere, 4-3 cu Ucraina.

EURO 2016Foto: Wikipedia

Nationala Elvetiei, pregatita de Vladimir Petkovic, a fost invinsa la Geneva de selectionata Belgiei, cu scorul de 2-1. Dzemaili a deschis scorul pentru adversara Romaniei in minutul 31, insa la doar trei minute Lukaku, aflandu-se singur in fata portii, a marcat golul egalizator pentru Belgia. In minutul 81, Elvetia a ramas in 10, dupa eliminarea lui Haris Sferovici, iar in minutul 83 De Bruyne a inscris golul victoriei, dupa un sut excelent trimis din afara careului. Elvetienii au inregistrat doua esecuri si in partidele amicale desfasurate in luna martie a cestui an: Irlanda-Elvetia 1-0 si Elvetia-Bosnia 0-2. Ultimul amical al Elvetiei inainte de inceperea Campionatului European va avea loc pe teren propriu, in data de 3 iunie, contra Moldovei.

Aflata la prima calificare la un turneu final, Albania a castigat in ultimele doua meciuri amicale disputate. Jucatorii lui Giovanni De Biasi au obtinut o victorie de moral in fata Qatarului, impunandu-se cu scorul de 3-1. Albanezii au marcat prin Ajeti, Lenjani si Sadiku. Cealalta partida amicala castigata de adversara Romaniei s-a jucat in luna martie, contra Luxemburgului, meci incheiat cu scorul de 2-0. Albania va avea ultima confrunatare inainte de Euro la Bergamo, impotriva Ucrainei, pe 3 iunie.

Una dintre favoritele la castigarea Euro 2016, Franta va juca luni penultima partida amicala dinaintea meciului cu Romania. Franta intalneste nationala Camerunului la Nantes, de la ora 22:00. Francezii sunt intr-o forma buna, avand doua victorii in amicalele disputate in luna martie: Olanda-Franta 2-3 si Franta-Rusia 4-2. Ultima partida de pregatire a francezilor se va disputa la Mets, contra Scotiei, pe 4 iunie.

Program Grupa A la Euro 2016:

Franța – România (10 iunie, ora 22:00, Saint Denis)

Elveția – Albania (11 iunie, ora 16:00, Lens)

România – Elveția (15 iunie, ora 19:00, Parc des Princes)

Franța – Albania (15 iunie, ora 22:00, Marseille)

Franța – Elveția (19 iunie, ora 22:00, Lille)

România – Albania (19 iunie, ora 22:00, Lyon)