Romania a pierdut duminica amicalul disputat cu Ucraina pe stadionul Olimpico din Torino, cu scorul de 4-3, dupa o serie de greseli majore. Nationala nu mai pierduse de 15 partide, ultimul esec fiind tot intr-un amical, cu Algeria in 2014, scor 2-1. Tricolorii au jucat ultimul amical din Italia si penultimul dinaintea inceperii Campionatului European. Tehnicianul Anghel Iordanescu i-a criticat dupa meci pe elevii sai.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

"A fost o prima repriza foarte buna, in care am avut initiativa si am controlat jocul. Ne-am creat ocazii si am si reusit sa marcam. Cred ca, daca nu era acea greseala la finalul primei parti, altul era rezultatul. Dar s-au comis greseli mari, erori individuale. Le-am facut trei cadouri adversarilor si, din punct de vedere psihic, am fost la pamant. Gratie modificarilor facute, am reusit sa revenim in meci si sa inscriem de doua ori. Dar nu pot sa uit greselile facute de oameni cu experienta" - Anghel Iordanescu, la DigiSport.

Antrenorul roman a adus in discutie si lipsa jocurilor de la echipele de club pentru mai multi jucatori. "Sunt multi jucatori fara ritm de joc. Fotbalisti care la echipele lor de club nu au jucat. Nu doar Chiriches, si Torje sau Maxim. Ei nu au jocuri in picioare si e greu sa le dai ritm de joc prin antrenament doar" – Anghel Iordanescu (DigiSport).

Acest amical a fost decisiv pentru alegerea lotului pentru Euro 2016. Din lotul largit de 28 de jucatori, Anghel Iordanescu trebuie sa aleaga doar 23 dintre acestia. "Noi deja ne-am facut socotelile, stim unde suntem. Pe 31 mai veti afla lotul", a anuntat tehnicianul

Reprezentativa Romaniei joaca ultimul amical inainte de Euro 2016 pe 3 iunie, la Bucuresti, impotriva Georgiei. "Partea finala a jocului a fost buna, insa raman cu impresia facuta de debutul reprizei a doua. Asteptam acum ultimul meci, impotriva Georgiei"- a mai spus Iordanescu la Digi Sport.