Selectionerul Anghel Iordanescu a declarat, miercuri seara, la finalul partidei amicale Romania - Congo (scor 1-1), ca atacantul Denis Alibec putea sa "ofere mai mult" la primul sau meci ca titular pentru echipa nationala de fotbal, potrivit Agerpres.

"Pe Alibec trebuie sa il vedem in continuare. Sunt convins ca poate mai mult si ca poate trage echipa dupa el. Dar astazi, la primul lui meci ca titular la nationala, putea sa ne ofere mai mult", a spus selectionerul la postul Digi Sport.

De asemenea, Iordanescu s-a aratat nemultumit de prestatia jucatorilor legitimati la cluburi din strainatate, de la care a afirmat ca asteapta sa isi intre in ritm. "Consider ca am facut o prima repriza buna, in care am avut initiativa, am controlat jocul prin posesie si cred ca ar fi trebuit sa inchidem meciul la ocaziile pe care le-am avut si atunci altul ar fi fost rezultatul final. In repriza a doua am scazut in joc, jucatorii care au intrat trebuiau sa vina cu un plus care sa dea din nou potenta jocului. Sper ca jucatorii nostri care evolueaza in strainatate sa isi intre in ritm. S-a vazut la unii dintre ei ca lipseste ritmul de joc si ca sufera prin prisma faptului ca nu joaca la echipele de club. Iar acest lucru a daunat in repriza a doua", a adaugat el.

Tehnicianul a explicat si motivul pentru care Vlad Chiriches a purtat banderola de capitan in locul lui Razvan Rat: "A fost decizia mea, vreau sa considerati ca si Chiriches poate fi capitan in orice moment. Am incercat sa il las pe Razvan Rat sa se concentreze pe joc pentru ca venea dupa o lunga absenta. Si in acelasi timp am vrut sa il determin pe Chiriches sa aiba si mai multa responsabilitate si sa faca o partida buna, ceea ce a si facut".

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a terminat la egalitate cu formatia Republicii Democratice Congo, scor 1-1 (1-0), miercuri seara, pe stadionul Giuseppe Sinigaglia din Como (Italia), intr-un meci amical din cadrul pregatirilor pentru EURO 2016. Tricolorii au deschis scorul in min. 27 prin Nicolae Stanciu, iar congolezii au egalat prin Jeremy Bokila, fostul atacant al Petrolului Ploiesti, in min. 87.

Urmatorul meci de pregatire al echipei Romaniei pentru EURO 2016 (10 iunie-10 iulie) va avea loc in data de 29 mai, pe stadionul Olimpic din Torino, de la ora locala 20,30 (ora Romaniei), impotriva Ucrainei, echipa calificata si ea la turneul final.