​Nationala Romaniei va disputa miercuri primul meci amical din cantonamentul din Italia, impotriva Republicii Democrate Congo. Partida este programata la ora 20:00 (21:00 ora Romaniei) si va avea loc pe stadionul Giuseppe Sinigaglia din Como. Disputa va fi in direct pe Digisport 1 si LiveText pe HotNews.ro.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

Ovidiu Hoban si Florin Andone nu au ajuns inca in cantonament si nu sunt disponibili pentru acest joc. Astfel, selectionerul Anghel Iordanescu se va baza doar pe 26 dintre cei 28 de jucatori care fac parte din lotul largit pentru Euro 2016.

Selectionata africana se afla pe locul 51 in clasamentul FIFA si are in lot jucatori precum Nsakala Fabrice (Anderlecht/ Belgia), Mbemba Chancel (Newcastle/ Anglia), Mulumbu Youssouf (Norwich City/ Anglia), Bakambu Cedric (Villareal/ Spania). Din lotul congolez pentru amicalul cu Romania face parte si fostul atacant de la Petroul Ploiesti, Jeremy Bokila, care a cucerit Cupa Romaniei alaturi de prahoveni in 2013.

In stagiul de pregatire din Italia, care este si ultimul inainte de Euro 2016, Romania va mai juca inca un meci amical impotriva Ucrainei (locul 22 in clasamentul FIFA), programat pe 29 mai, pe stadionul Olimpic din Torino.

O ultima partida amicala inainte de inceperea Campionatului Mondial va avea loc in Romania, pe 3 iunie, impotriva Georgiei (123 FIFA).

La EURO 2016, Romania face parte din Grupa A si va juca meciul de deschidere a competitiei, pe 10 iunie, contra Frantei, pe Stade de France. Urmatoarele doua meciuri vor fi impotriva Elvetiei (15 iunie, Parc des Princes- Paris) si Albaniei (19 aprilie - Lyon).

Echipa probabila a Romaniei:

Tatarusanu - Sapunaru, Chiricheș, Grigore, Rat - Pintilii, Prepelita - Ad. Popa, Maxim, Torje - Keseru

Tricolorii au ajuns la 17 meciuri consecutive fara infrangere. In ultimele 3 confruntari de pregatire, echipa nationala a obtinut urmatoarele rezultate: Italia-Romania (2-2), Romania-Lituania (1-0) si Romania-Spania (0-0).