Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti a anuntat ca, in urma procedurilor derulate de evaluatorul independent, brandul "Steaua Bucuresti" a fost evaluat la 57.306.105 euro, in timp ce taxa de licenta pentru fotbal a fost stabilita la valoarea de 3.694.220 euro pe an, fara TVA, informeaza Agerpres.

Steaua BucurestiFoto: fcsteaua.ro

De asemenea, prejudiciul pentru folosirea marcii fara acceptul CSA "Steaua Bucuresti" a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro, se precizeaza într-un comunicat dat publicitatii marti de clubul militar.

"Toate masurile si demersurile CSA 'Steaua Bucuresti', inclusiv constatarile si concluziile la care ajunge Comisia special constituita în decembrie 2015 la nivelul decizional al structurilor cu atributii ale MApN, vor fi aduse transparent si prompt la cunostinta publicului. Nu a fost, astfel, luata vreo decizie care sa implice schimbarea situatiei actuale la nivelul fotbalului profesionist. Doua sunt obiectivele majore aflate în atentia prioritara a Ministerului Apararii Nationale si a CSA 'Steaua Bucuresti': crearea conditiilor optime pentru performanta fotbalistica stelista si respectarea riguroasa a exigentelor impuse de legislatia în vigoare. Masurile pentru sustinerea primului obiectiv mentionat implica parcurgerea unor proceduri legale si administrative deloc putine si usoare. De indata ce se vor materializa primele rezultate, acestea vor fi anuntate în acelasi spirit de transparenta urmat pâna acum", precizeaza CSA Steaua.

In prezent, Clubul Sportiv al Armatei 'Steaua Bucuresti' deruleaza o serie de activitati pentru valorificarea marcii 'Steaua Bucuresti', conform evaluarilor prezentate. ''Prin urmare, masurile promovate pentru sustinerea optima a fotbalului stelist se deruleaza în paralel cu demersurile de valorificare a patrimoniului propriu, pe care CSA 'Steaua Bucuresti' e obligat prin lege si hotarârile judecatoresti pronuntate sa le intreprinda. Prin dialog, comunicare si buna credinta a tuturor celor interesati, cele doua piste de lucru ar trebui sa conduca la solutii durabile si corecte, în interesul sportului", se mai arata in comunicat.