Dupa 12 ani petrecuti pe banca lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu a semnat un contract pe 2 ani cu formatia din Rusia, Zenit St. Petersburg. Intelegerea a fost confirmata de managerul tehnicianului roman, Arcadie Zaporojanu.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Nea Mircea a semnat un contract pe 3 ani cu Zenit (n.r. doua sezoane plus optiune pentru un al treilea), iar impreuna cu dansul vor veni si antrenorul secund Alexandru Spirirdon si maseurul Victor Hexan, care i-au fost alaturi si la Sahtior. Au fost si alte oferte pentru Mircea Lucescu, dar dansul a ales-o pe aceasta, care este cea mai buna. Totul a decurs cat se poate de normal, fara vreun moment in care lucrurile sa devieze. Noi am mai purtat discutii cu cei de la Zenit si inainte, dar totul a devenit clar abia dupa disputarea finalei Cupei Ucrainei, castigata de Sahtior, 2-0, cu Zorya", a declarat Zaporojanu pentru DigiSport.

Il Luce va avea un salariu de 4,5 milioane de euro pe sezon si va avea optinea de a-si prelungi contractul pentru inca un an. Bugetul de transferuri pus la dispozitie de patronii lui Zenit este de 60 de milioane de euro. Obiectivul impus este clasarea in primele 10 echipe din Europa. Prezentarea oficiala va avea loc pe 3 iunie.

Mircea Lucescu a obtinut 22 de trofee la Sahtior: o Cupa UEFA, 8 titluri în Ucraina, 6 Cupe ale Ucrainei si 7 Supercupe ale Ucrainei. A bifat 573 de partide pe banca "minerilor", din care 134 in cupele europene.