Jucatorii romani de tenis Simona Halep si Horia Tecau vor fi parteneri in proba de dublu mixt la turneul de la Roland Garros, al doilea de Mare Slem al anului, potrivit Agerpres.

In runda inaugurala, Halep si Tecau, care vor face probabil pereche si la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, vor infrunta sarbii Jelena Jankovic si Nenad Zimonjic.

Florin Mergea si kazaha Iaroslava Svedova, antrenata de Victor Ionita, sunt favoritii numarul patru ai probei, urmand sa joace in runda inaugurala contra cuplului Lucie Hradecka (Cehia)/Marcin Matkowski (Polonia).

Halep si Tecau au mai jucat la dublu mixt, la editia de anul trecut a turneului US Open, cand au ajuns pana in sferturile de finala (nevoiti sa se retraga din cauza starii medicale a Simonei).

Horia Tecau a inregistrat rezultate foarte bune la participarile sale in probele de dublu mixt la turneele de Grand Slam. Anul trecut la Roland Garros a ajuns pana in semifinale alaturi de slovena Katarina Srebotnik, iar apoi in sferturi la Wimbledon.

Cele mai mari performante le-a inregistrat insa la Australian Open, semifinala in 2011 alaturi de americanca Bethanie Mattek-Sands, titlul castigat la Antipozi in 2012, finala pierduta in 2014 alaturi de indiana Sania Mirza si finala pierduta anul acesta alaturi de Coco Vandeweghe (SUA).