La doar cateva zile dupa ce a castigat un nou titlu de campioana a Spaniei, FC Barcelona este la un pas de semnarea unui contract fabulos cu Nike, sponsorul tehnic al catalanilor, informeaza Sport.es. Concernul american este pregatit sa prelungeasca intelegerea cu formatia de pe "Camp Nou" pentru aproximativ 100 de milioane de euro pe stagiune...

HotNews.roFoto: Hotnews

Nike este sponsorul tehnic al catalanilor inca din 1998, iar intelegerea dintre cele doua parti este la un pas de o noua prelungire. Conform jurnalistilor de la Sport.es, Barcelona ar urma sa primeasca 100 de milioane de euro pe stagiune de la Nike.

In aceste conditii, catalanii ar deveni echipa de fotbal cu cel mai valoros tricou de joc, urmand sa-i depaseasca pe cei de la Manchester United (primesc 96 de milioane de euro pe sezon de la Adidas).

Ar fi o importanta lovitura financiara reusita de Barca, formatie care va investi in urmatoarea perioada aproximativ 600 de milioane de euro in noul "Camp Nou".

Dupa victoria cu 3-0 de pe terenul celor de la Granada, Barcelona a castigat titlul cu numarul 24 din istorie. Catalanii vor disputa duminica si finala Cupei Spaniei, impotriva Sevillei (de la ora 22:30). Ibericii se afla pe locul doi in clasamentul campionatelor castigate, dupa Real Madrid (32).

Cum ar putea arata top 10 al banilor incasati de la sponsorul tehnic

1 FC Barcelona 100 de milioane de euro (Nike)

2 Manchester United 96 (Adidas)

3 Bayern Munchen (80 - Adidas)

4 Chelsea ~ 77 (Nike)

5 Real Madrid 40 (Adidas)

6 Arsenal 39 (Puma)

7 Liverpool 32 (New Balance)

8 Juventus 26 (Adidas)

9 AC Milan 26 (Adidas)

10 PSG 23 (Nike).

* Chelsea primeste 39 de milioane pe sezon de la Adidas, dar echipa din Premier League tocmai a platit aproximativ 50 de milioane de euro despagubiri catre concernul german pentru ruperea intelegerii (mai era valabila pana in 2023). Din 2017, Chelsea va fi sponsorizata de Nike: americanii vor vira aproximativ 77 de milioane de euro pe sezon catre echipa de pe "Stamford Bridge".

* Mai trebuie mentionat faptul ca si Real Madrid negocieaza o noua intelegere cu Adidas. Germanii e posibil sa plateasca, conform presei iberice, aproximativ 140 de milioane de euro pe sezon pentru a-i imbraca pe galactici.