Vicente del Bosque a anuntat lotul largit al Spaniei pentru Euro 2016 (25 de jucatori). Printre cei neconvocati se numara si nume importante precum Juan Mata, Diego Costa si Fernando Torres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Pana la startul competitiei, Del Bosque va fi nevoit sa renunte la trei fotbalisti (lotul final trebuie sa aiba 22 de jucatori).

Selectionerul Spaniei nu se va putea baza pe jucatorii de la Real Madrid si Atletico Madrid, cele doua echipe urmand sa se intalneasca in finala Champions League, pe "San Siro", in data de 28 mai.

Pana la debutul de la turneul final european, Spania va disputa trei partide amicale: cu Bosnia pe 29 mai, cu Coreea de Sud pe 1 iunie si cu Georgia pe 7 iunie.

Spania se afla in aceeasi grupa de la Euro cu Cehia, Turcia si Croatia. Ibericii sunt campionii en-titre ai Europei, trofeu castigat in 2012, dupa 4-0 in finala cu Italia.

Lotul de jucatori convocati de Vicente Del Bosque:

Portari: Casillas (Porto), De Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla).

Fundasi: Carvajal (Real Madrid), Juanfran (Atlético), Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Bartra (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Azpilicueta (Chelsea).

Mijlocasi: San José (Athletic), Bruno (Villarreal), Koke (Atlético), Saul (Atlético), Thiago (Bayern), Silva (Manchester City), Lucas Vázquez (Real Madrid), Busquets (Barcelona), Cesc (Chelsea), Iniesta (Barcelona), Isco (Real Madrid).

Atacanti: Nolito (Celta), Pedro (Chelsea), Morata (Juventus), Aduriz (Athletic).