Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a aprobat, luni, un buget de aproximativ 2 milioane de euro pentru organizarea a trei partide amicale ale echipei nationale, un turneu de pregatire in Italia si cantonamentul Romaniei la EURO 2016, potrivit Agerpres.

'Comitetul Executiv a aprobat bugetul pentru turneul din Italia al echipei nationale, cele doua meciuri cu RD Congo si Ucraina, meciul cu Georgia de acasa si implicit cantonamentul de la EURO. Suma totala este undeva aproape de 2 milioane de euro', a anuntat presedintele FRF, Razvan Burleanu, la finalul sedintei Comitetului Executiv.

Oficialul afirmat ca Federatia Romana de Fotbal, la solicitarea clubului Dinamo, va realiza pe cheltuiala proprie o replica a Cupei Romaniei pentru a fi trimisa in Camerun, la mormantul fotbalistului Patrick Ekeng, decedat la 6 mai, pe teren, in timpul partidei cu FC Viitorul. 'Acest trofeu este transmisibil. Daca Dinamo castiga, in mod sigur o medalie de castigator va fi data in memoria lui Patrick Ekeng.

Daca Dinamo ne solicita, noi vom oferi sprijin pentru a se crea o replica pentru a fi trimisa in Camerun. Pe banii federatiei. De asemenea, o sa ne gandim la o forma de a sprijini familia lui Ekeng', a precizat Razvan Burleanu.