Rezultatele Institutului National de Medicina Legala (INML) dupa disectia facuta pe inima fotbalistului Patrick Ekeng arata ca organul suferea de mai multe afectiuni patologice, insa rezultatele toxicologice se vor afla abia peste doua saptamani, informeaza Mediafax.

Patrick Ekeng a muritFoto: Facebook/ Dinamo

Javier Bonache, ofiterul de presa al lui Cordoba: "Am fost cu Patrick Ekeng la controlul medical, nu a fost nimic in neregula"

Institutul de Medicina Legala, comunicat:

" In legatura cu decesul sportivului Ekeng Patrick , Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" va informeaza ca in urma disectiei cordului efectuata 10.05.2015 s-au constatat urmatoarele aspecte patologice:

- cardiomegalie (greutate cord = 570 grame, dimensiuni: 14/11,5/7 cm) determinata predominant de hipertrofia ventricului sting si a septului interventricular (grosime maxima 2,4 cm)

- anomalii coronariene multiple:

- bridge-ing intins la nivelul arterei coronare stingi (ramul descendent anterior) si la nivelul arterei coronarei drepte

- hipoplazia ramului circumflex al coronarei stingi

- sechele de endocardita a valvei mitrale cu modificarea evidenta (retractii si induratii) a cuspidei posterioare

Pentru finalizarea autopsiei sunt necesare rezultatele investigatiilor toxicologice (aprox. 2 sapt) si a celor histologice si imunohistologice (aprox 30 zile).

Comunicatul INML este semnat de dr. Dumitriu Stefan, şef Laborator Prosectura".

Ce spunea INMS pentru HotNews.ro.

"La examenul cardiologic s-au constatat particularitati pe EKG, insist particularitati si nu modificari patologice. Existand insa particularitati pe care cardiologul le-a considerat specifice fenotipului, s-a cerut o investigatie suplimentara si aceasta a fost ecografia. Ecografia a fost facuta de doctorul Liviu Batineanu (n.r. medicul echipei de fotbal Dinamo Bucuresti) la o clinica agreata de Dinamo. Rezultatul a venit in data de 14 (n.r. ianuarie 2016), cardiograma a fost perfect normala si sportivul a primit aviz. Nu aveam de ce sa nu ii acordam acest aviz" - Simona Nanoveanu pentru HotNews.ro. Citeste aici punctul de vedere al INMS.

Citeste si:

Decesul lui Patrick Ekeng: Autopsia in cazul fotbalistului nu a fost relevanta pentru a stabili cauza mortii

Ambulanta a avut nevoie de 3 minute pentru a ajunge la jucator, care a decedat desi spitalul e langa arena de fotbal"

Dosar penal in rem deschis in cazul mortii fotbalistului Patrick Ekeng.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng (26 de ani) a murit vineri seara dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului dintre Dinamo si FC Viitorul Constanta (3-3).