Patrick Ekeng a murit din cauza unei afectiuni cardiace, a declarat medicul legist Adbo Salem, citat de Agerpres. "Am constatat inima mai mare si pentru un sportiv...Aceasta hipertrofie predispune la tulburari de ritm si stop cardiac", a precizat Salem.

Patrick Ekeng a muritFoto: Facebook/ Dinamo

Ce spune medicul legist

"Am constatat inima mai mare si pentru un sportiv. (...) Aceasta hipertrofie predispune la tulburari de ritm si stop cardiac. A avut o problema cardiaca - aceasta a fost cauza decesului" - Abdo Salem, citat de Agerpres.

Sunt asteptate rezultatele analizelor

"Prima parte am facut-o. Acum asteptam analizele laboratoarelor sa ne trimita rezultatele. Daca nu era nevoie de ele nu le prelevam (n.r. - probe). Avem nevoie si de aceste rezultate", a completat medicul.

La autopsie a asistat si un medic venit special din Camerun, la cererea familiei lui Ekeng. Cateva dintre rudele fotbalistului au fost prezente, luni, la sediul INML, printre ele si fratele fotbalistului, urmand ca marti sa ajunga in tara si sotia fostului jucator al lui Dinamo.

Trupul lui Ekeng nu va fi ridicat de la INML cel putin pana miercuri dimineata.

COMUNICAT

"In continuarea comunicatului din data de 7 mai 2016, privind decesul jucătorului de fotbal PATRICK EKENG, în vârstă de 26 de ani, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Cercetările în cauză au continuat în cursul zilei de duminică, 8 mai 2016, cu audierea angajaţilor din cadrul serviciului de ambulanţă privat şi a medicului echipei de fotbal Dinamo.

De asemenea, au fost ridicate documentele medicale ale jucătorului, atât de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, cât şi de la clubul Dinamo. Aceste documente au fost puse la dispoziţia I.N.M.L. „Mina Minovici” Bucureşti.

În cursul acestei zile a fost efectuată necropsia medico-legală de către specialişti din cadrul I.N.M.L. „Mina Minovici” Bucureşti, concluziile acestei activităţi urmând a fi formulate după finalizarea analizelor de laborator.

Totodată, în cauză au fost ridicate documente şi aparatură medicală de la serviciul de ambulanţă privat care a asigurat asistenţa de specialitate la evenimentul sportiv.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică".

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII CU PUBLICUL DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREŞTI

Ambulanta a avut nevoie de 3 minute pentru a ajunge la jucator, care a decedat desi spitalul e langa arena de fotbal"

Dosar penal in rem deschis in cazul mortii fotbalistului Patrick Ekeng.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng (26 de ani) a murit vineri seara dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului dintre Dinamo si FC Viitorul Constanta (3-3).