Suporterii echipei Dinamo impreuna cu fotbalistii, antrenorii si oficialii gruparii alb-rosii au aprins in noaptea de vineri spre sambata lumanari pe gazonul stadionului din Soseaua Stefan cel Mare in locul in care cu cateva ore inainte s-a prabusit jucatorul Patrick Ekeng, transmite Agerpres.

Suporterii dinamovisti pe stadionul Stefan Cel mare dupa moartea lui Ekeng Foto: AGERPRES

Aproximativ 350 de suporteri s-au strans dupa meci in fata Spitalului de Urgenta Floreasca si au asteptat vesti despre situatia lui Patrick Ekeng, prabusit pe gazon, la mijlocul terenului, in minutul 70 al partidei Dinamo - FC Viitorul.

Dupa anuntul decesului fotbalistului facut de medici, fanii au plecat spre intrarea principala a Stadionului Dinamo unde au aprins mai multe lumanari. De acolo, ei au mers pe gazonul arenei si au aprins candele si in locul in care a cazut Patrick Ekeng.

La randul lor, fotbalistii, antrenorii si ceilalti oficiali ai echipei au venit si s-au alaturat suporterilor cu lumanari in maini. Ei au format pe gazon un cerc din candele, iar in mijloc au scris din lumanari albe numarul 14, purtat de Patrick Ekeng pe tricoul echipei Dinamo.

De asemenea, s-a tinut un moment de reculegere, iar fanii i-au imbarbatat si incurajat pe fotbalisti si pe antrenorul Mircea Rednic, care aveau lacrimi in ochi.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seara dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului dintre Dinamo si FC Viitorul Constanta (3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 in zece oameni, deoarece mijlocasul camerunez Patrick Ekeng s-a prabusit pe gazon si si-a pierdut cunostinta, fara un contact cu un adversar in prealabil. Dupa interventia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanta, Ekeng primind ingrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar sapte minute mai devreme (min. 63).

Transferat in luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo in 11 meciuri, in trei competitii, marcand un gol important in derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei Romaniei, incheiat la egalitate, 2-2.

In urma cu 16 ani, Catalin Hildan, capitanul lui Dinamo, deceda pe teren la varsta de 24 de ani, in timpul unui meci amical desfasurat la Oltenita.