Centralul Ovidiu Hategan a fost desemnat de FIFA sa conduca meciuri la Jocurile Olimpice de la Rio, din vara acestui an, in competitia masculina, dupa ce va oficia si partide de la Campionatul European din Franta, care va debuta pe 10 iunie, cu meciul dintre tara gazda si Romania, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ovidiu Hategan va fi primul arbitru roman, dupa Nicolae Grigorescu, la Euro 2000, din Belgia si Olanda, care va conduce partide la un turneu final. Centralul din Arad va fi ajutat de asistentii Sebastian Gheorghe si Octavian Sovre, iar arbitri aditionali vor fi Alexandru Tudor si Sebastian Coltescu si Radu Ghinguleac va fi arbitru de rezerva la Campionatul European din Franta, care se va disputa intre 10 iunie si 10 iulie.

Mai mult, arbitrul in varsta de 36 de ani va conduce partide si la Jocurile Olimpice din Brazilia, in competitia masculina, dupa 32 de ani. Ultimul arbitru roman prezent la Jocurile Olimpice a fost Ioan Igna, la Los Angeles, in 1984.

Hategan se afla printre cei cinci arbitri din Europa care vor ajunge la Rio, alaturi de Cuneyt Cakir, Sergey Karasev, Mateu Lahoz si Clement Turpin, anunta fifa.com. Ovidiu Hategan este arbitru FIFA din 2008, iar din iulie 2015 face parte din Grupul de Elita al arbitrilor UEFA.