Saúl Ñíguez Esclápez este ultimul produs de export pe care Atletico Madrid il propune marilor formatii de pe Batranul Continent, mijlocasul de doar 21 de ani reusind un gol superb impotriva lui Bayern Munchen, in semifinalele Champions League (ibericii s-au impus cu 1-0).

Nascut la Elche pe 21 noiembrie 1994, Saul (1,82 metri) a aratat calitate in meciul cu germanii, iar de serviciile sale deja se intereseaza echipe importante de pe Batranul Continent (Barcelona, Arsenal, Real Madrid, Manchester United etc.).

Conform presei iberice, Barcelona are prima optiune de transfer, clauza de reziliere a mijlocasului fiind de 45 de milioane de euro. Informatia a fost prezentata in premiera de jurnalistul sportiv Rafael Hernandez.

Interesant este faptul ca Saul a inceput fotbalul la juniorii lui Real Madrid (intre 2006 si 2008), dupa care a facut pasul catre rivala Atletico Madrid (2008-2010). Au urmat evolutii pentru Atletico Madrid B, iar din 2012 a imbracat tricoul primei formatii a lui Atleti.

In stagiunea 2012-2013, mijlocasul a fost imprumutat la Rayo Vallecano, iar in ultimul sezon a reusit deja sa joace in peste 40 de partide pentru Atletico, reusind 9 goluri si patru pase decisive.

In acest sezon de Champions League, Saul a marcat deja de trei ori, mai mult decat orice alt jucator din Spania in cea mai importanta competitie a cluburilor.

Saúl Ñíguez a jucat de 44 de ori in acest sezon pentru Atletico in toate competitiile. 29 de prezente in "La Liga", 11 in Champions League si 4 in Cupa Regelui Spaniei. A marcat 9 goluri si a bifat in total 3.261 de minute in tricoul formatiei lui Diego Simeone.

Ce parere are despre Diego Simeone

"Va fi greu sa nu-l avem pe banca la urmatoarele partide (n.r. in Primera Division, dupa ce a primit o suspendare). Iti da foarte multa incredere, stie exact cum sa scoata tot ce este mai bun din tine. Noi pe Diego Simeone il simtim ca pe un alt jucator in teren, e ca si cand am evolua in 12" - Saúl Ñíguez.

Marca.com, despre Saúl Ñíguez: "A marcat golul vietii lui contra lui Bayern"

Uefa.com: "Un meci echilibrat in care diferenta a fost facuta de geniul lui Saúl Ñíguez".

El Pais: "Un golazo al lui Saúl Ñíguez a stabilit invingatoarea. Atletico merge cu mare incredere la Munchen".

Mundo Deportivo: "Saúl Ñíguez si Oblak (n.r. portarul lui Atletico) le-au permis gazdelor sa castige. Atletico viseaza cu ochii deschisi la finala Champions League".

Vezi aici reusita superba a lui Saul impotriva celor de la Bayern Munchen: