Steaua si Dinamo Bucuresti au terminat la egalitate, 2-2, in returul semifinalei Cupei Romaniei, rezultat care ii califica pe dinamovisti in finala competiei. In tur a fost 0-0, iar dinamovistii beneficiaza de avantajul golurilor marcate in deplasare. Am asistat la cel mai frumos derby al sezonului, cu goluri superbe, eliminari si faze spectacol.

Dinamo-Steaua, marele derbi al fotbalului romanescFoto: DGP / HotNews.ro

Steaua a dominat categoric prima repriza, a deschis scorul prin Enache (min 17), a ratat alte ocazii importante, dar Bourceanu a luat inutil cartonas rosu in finalul reprizei.

Dinamo a profitat de omul in plus, a egalat imediat prin Ekeng (min 50), Chipciu a reaprins sperantele pentru stelisti in min 52, dar Pulijc a adus calificarea mult visata de dinamovisti in minutul 74. Un sezon ratat total de trupa lui Reghecampf.

FINAL Dinamo elimina Steaua si este in finala Cupei

A inceput repriza secunda. Steaua este cu un om in minus dupa eliminarea lui Bourceanu

prelungiri Steaua incearca un asalt final, dar nu prea poate

min 83 Momcilovici reia putin peste poarta din 6 m in urma unei lovituri de colt

min 74 GOOL Dinamo. Puljic inscrie in urma unei faze prelungite de atac a dinamovistilor care au lovit si bara.

min 70 Paradoxal, Steaua este mai prezenta in atac

A intrat si Tade

min 61 Dinamo urca din nou in atac. Fundasii Stelei se precipita si fac greseli in lant

min 52 GOOOL Steaua, gol Chipciu. Partida absolut superba. Reghecampf il introduce dupa gol pe pe Adi Popa in locui lui Stanciu, acesta reuseste o patrundere excelenta pe partea dreapta, centreaza periculos, portarul dinamovist respinge, dar Chipciu reia din cadere si inscrie

min 50 GOOOL Dinamo Executie superba a lui Ekeng, omul meciului pana acum. Dinamovistul a egalat cu un sut superb de la peste 20 de metri, dar Cojocaru a gresit decisiv. Dinamo este in finala la acest scor.

min 46 Marica a fost inlocuit cu Filip. Dinamo incepe in atac hotarata sa-si fructifice omul in plus

Repriza I

Pauza: Steaua a dominat categoric primele 40 de min, a deschis scorul prin Enache, a ratat o ocazie mare prin Chipciu si si-a batut joc de alte ocazii, lipsa unui varf in forma fiind din plin resimtita. Dinamo a revenit brusc in joc prin Ekeng care a fost aproape de gol intr-un singur minut si a aratat ca nu este deja invinsa. Bourceanu a vazut cartonasul rosu in minutul 42 dupa o intrare dura si stupida cu cotul in gatul lui Gnohere. Repriza secunda se anunta una si mai interesanta.

min 42 Bourceanu are o intrare dura cu cotul in gatul lui Gnohere si vede cartonasul rosu. initial, arbitrul ii acordase doar cartonasul galben. Meciul devine si mai interesant

min 39 Ocazie mare Dinamo cu Ekeng in prim plan. Minge lunga din propria jumatate, Lazar aseaza balonul cu capul la marginea careului de 16 m, iar Ekeng patrunde printre Varela si Tamas, dar se impiedica tocmai in fata portii. Urmeaza imediat un sut periculos de la 16 m al aceluias Ekeng, iar Dinamo arata ca nu a depus armele.

min 35 Steaua domina categoric, aduce usor mingea in preajma sau in careul dinamovist, dar lipsa unui atacant in forma face ca atacurile periculoase sa se piarda. Dinamo nu se regaseste deocamdata sau pare sa nu-si propuna mai mult.

min 27 Ocazia uriasa Steaua Chipciu este lansat excelent in careu, face o preluare lenta, suteaza, dar Cerniauskas blocheaza cu pieptul la 10 m. Chipciu "cel fara de noroc"...sau prea lent?!

min 20 Elevii lui Reghecampf sunt incurajati de reusita lui Enache si insista in atac

min 17 GOOOL STEAUA Enache inscrie la coltul scurt dupa o centrare excelenta a lui Stanciu in urma unei actiuni purtate pe partea stanga a atacului stelist

min 12 Schimbare la Dinamo. Steliano Filip se resimte dupa un duel cu Chipciu si este schimbat cu Corbu

min 10 Echipele se tatoneaza si prefera siguranta. Steaua paseaza, construieste cu prudenta, iar Dinamo joaca din nou cartea contraatacului

min 3 Suporterii dinamovisti fac o atmosfera superba.

  • Chipciu este fluierat inca de la prima atingere de catre "suporterii cetatenii",  cum le place ultrasilor sa-i numeasca. FCSB continua sa fie contestata de galeriile Nord si Sud, acestea anuntand ca nu vor urmari meciul nici macar la televizor.
  • Ultrasii de la Sud se afla in Bulgaria la un meci al lui TSK Sofia.

STEAUA: Cojocaru - Enache, Tamas, Varela, Momcilovic - Kharja, Bourceanu - Chipciu, Stanciu, Hamroun - Marica. Antrenor: Laurentiu Reghecampf

DINAMO: Cerniauskas - Hanca, Marc, Puljic, St. Filip (12 Corbu) - Ekeng, Mevlja - Rotariu, Palic, Lazar - Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic