Mircea Lucescu a reusit sa se califice cu formatia ucraineana Sahtior Donetk in semifinalele Ligii Europa, dar se pare ca antrenorul roman negociaza cu echipa turca Fenerbahce Istanbul, noteaza site-ul de specialitate fotomac.com, citat de Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Turcii scriu ca indiferent de modul in care se va termina campania europeana pentru Sahtior, Mircea Lucescu va pleca la finalul sezonului. Sahtior Donetk va juca impotriva spaniolilor de la FC Sevilla pentru un loc in ultimul act al Ligii Europa.

Presa din Turcia scrie ca Fenerbahce negociaza in secret cu antrenorul roman, iar acesta va prelua echipa din sezonul urmator. Potrivit jurnalistilor turci, conducerea lui Fener este nemultumita de modul in care actualul antrenor, Vitor Pereira, a gestionat aceasta stagiune. Cu 6 etape inainte de finalul campionatului in Turcia, Fenerbahce se afla pe locul 2, la 5 puncte in spatele liderului Besiktas.

Mircea Lucescu, in varsta de 70 de ani, a dat de inteles in trecut ca ar dori sa plece de la Sahtior, din cauza situatiei politice tensionate din regiune. Sahtior Donetk este nevoita sa se antreneze si sa joace partidele considerate pe teren propriu la Lvov, intrucat arena din Donetk a fost afectata de confruntarile militare din estul Ucrainei. Inca din 2014, de la izbucnirea conflictului cu rebelii pro-rusi din regiunea Donetk. Donbass Arena, stadionul de cinci stele in care patronul Rinat Ahmetov a investit 200 de milioane de euro, a fost bombardat de mai multe ori.

Lucescu a mai antrenat in Turcia, pe Galatasaray si Besiktas.