ISIS planuieste sa isi faca simtita prezenta la Euro 2016, competitie care se va disputa intre 10 iunie si 10 iulie in acest an. Informatia apare in Liberation, iar in respectivul material apare si declaratia unui sef din politia franceza.

Prima pagina din LiberationFoto: captura Liberation

Nu este o surpriza ca vor sa dea lovitura la EURO 2016

"Nu este o surpriza ca teroristii planuiesc atentate in timpul Europenelor. Fortele de securitate se pregatesc intens, imaginand scenarii de atac si felul in care pot fi evitate. Daca Abrini (n.r. Mohamed Abrini, arestat vineri (n.r. 9 aprilie)) la Bruxelles fiind suspectat de implicare in atacul teorist din noiembrie de la Paris are dreptate, asta nu face decat sa confirme ca Belgia este doar o baza de operatiuni care trebuie tinuta sub supraveghere chiar si mai intens ca pana acum. Retelele jihadiste si celulele teroriste se antreneaza acolo de peste 10 ani" - sef din politia franceza, citat de Liberation, conform Digisport.

Urmatoarea tinta a celor de la ISIS este Franta, tara care va gazdui Campionatul European de Fotbal in vara acestui an.

Calificata la EURO 2016, nationala Romaniei va deschide turneul final in meciul cu Franta, de pe "Stade de France", din Paris, de pe 10 iunie 2016.