Judecatorul sindic din cadrul Tribunalului Specializat Mures a dispus deschiderea procedurii generale de insolventa fata de Asociatia Fotbal Club ASA 2013 Targu Mures si a constatat suspendarea de drept a tuturor actiunilor judiciare, extrajudiciare si a masurilor de executare silita pentru realizarea creantelor asupra averii clubului, informeaza Agerpres.

Potrivit portalului instantei, judecatorul a decis ca prin deschiderea procedurii insolventei se suspenda orice termene de prescriptie a actiunilor impotriva ASA Targu Mures, iar in perioada de observatie clubul va putea sa isi desfasoare activitatile curente si poate efectua plati catre creditorii cunoscuti, care se incadreaza in conditiile obisnuite de exercitare a activitatii curente, sub supravegherea administratorului judiciar.

Instanta a desemnat provizoriu in calitate de administrator judiciar societatea profesionala RTZ & Partners SPRL, cu sediul profesional din Cluj Napoca, si a dat dispozitie tuturor bancilor la care ASA Targu Mures are conturi deschise sa nu dispuna de sumele din aceste conturi fara un ordin al administratorului judiciar, sub sanctiunea amenzii judiciare.

Judecatorul sindic a stabilit un nou termen de judecata la data de 15.07.2016.

Clubul ASA Targu Mures a anuntat, in luna martie, ca din cauza greutatilor materiale generate de blocarea conturilor se vede obligata sa intre in insolventa si sa se retraga din competitiile europene, fara insa a-si inceta activitatea.

"Din iulie 2015, ASA Targu Mures are blocate in conturi suma de 7 milioane de lei (circa 1,55 milioane de euro), fapt care a afectat fundamental intreaga evolutie a echipei. Si cei care ne critica, si cei care ne lauda, cu totii sunt constienti de faptul ca alta ar fi fost situatia si evolutia clubului daca am fi putut dispune de cei 7.000.000 de lei (!), care fizic exista (!) in conturile formatiei noastre, dar care sunt blocati pana la finalul procesului prin care ASA doreste sa isi dovedeasca nevinovatia (...) Acum insa, neputand accesa acesti bani, suntem fortati sa renuntam la participarea clubului in competitiile europene, ASA vazandu-se obligata sa intre in procedura de insolventa si reorganizare (ceea ce nu inseamna oprirea activitatii )", se arata in comunicatul de presa postat pe site-ul clubului.

Clubul ASA Targu Mures a subliniat ca isi propune o perioada de maxim 3 ani in care sa gaseasca solutii viabile care sa evite falimentul si sa pastreze echipa in primul esalon fotbalistic al tarii.