In ultima perioada, au reaparut tot mai multe zvonuri despre o posibila venire a lui Mircea Lucescu pe banca tehnica a nationalei de fotbal a Romaniei. Intrebat in legatura cu acest subiect, Razvan Burleanu (presedintele FRF) a rostit urmatoarele: "Ar fi dispus (n.r. Mircea Lucescu) sa antreneze si gratis".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Nu se pune problema sa nu ne permitem salariul lui Mircea Lucescu. El a spus ca ar antrena gratis nationala. Varianta numarul 1 a fost Mircea Lucescu, varianta numarul 2 a fost Anghel Iordanescu. Daca va amintiti, atunci am anuntat profilul selectionerului. Asa vom face si dupa EURO, cand vom numi un selectioner" - Razvan Burleanu, la finalul partidei dintre Romania si Franta (fotbal feminin, Franta s-a impus cu 1-0 la Pitesti), conform Digisport.

Mircea Lucescu a mai pregatit nationala de fotbal a Romaniei in perioada 1981-1986, atunci cand a reusit sa ii califice pe tricolori la Campionatul European din 1984. Romania a castigat grupa de calificare din care au mai facut parte Italia, Suedia, Cehoslovacia si Cipru.