Ovidiu Hategan (35 de ani), singurul arbitru roman care va oficia meciuri la Campionatul European din Franta, are parte de laude din partea presei spaniole, fiind delegat la meciul dintre Villarreal si Sparta Praga din Europa League, conform Agentiei EFE, citata de Mediafax.

Arbitrul roman nu prea le poarta noroc echipelor spaniole. Pana acum, romanul a arbitrat cinci echipe din Spania in cupele europene, dar bilantul este unul negativ: 3 infrangeri si 2 victorii. Athletic Bilbao a pierdut de doua ori cu Hategan la centru, iar Real Sociedad, o data. In schimb, ambele victorii cu tanarul arbitru roman la centru, au fost reusite de Atletico Madrid.

"Un medic, delegat la meciul lui Villarreal", anunta agentia de stiri EFE, care mai adauga ca ￯arbitrul de 35 de ani, international din 2008, este considerat unul dintre cei mai buni din Europa si, de aceea, a fost inclus de UEFA pe lista arbitrilor care vor oficia la turneul final din Franta, din aceasta vara￯.

Presa internationala nu a uitat de incidentul din 2013, de la meciul CSKA Moscova - Manchester City, din Liga Campionilor, cand fanii rusi au avut un comportament rasist la adresa mijlocasului ivorian, Yaya Toure, ramas nesanctionat de Hategan.

￯Acesta a dat dovada de lipsa de reactie la un incident rasist petrecut in Moscova, in timpul unui meci dintre CSKA si Manchester City, din 2013. Atunci, fanii rusi au proferat remarci rasiste la adresa ivorianului lui Manchester City Yaya Toure, dar arbitrul nu a urmat protocolul UEFA, care obliga la oprirea meciului si solicitarea prin megafonie, sistarea scandarilor rasiste, sub amenintarea suspendarii partidei.