Dupa ce numele lui Giani Infantino (fost secretar general al UEFA, actual presedinte al FIFA) a aparut in scandalul "Panama Papers", la sediul UEFA de la Nyon (Elvetia) a avut loc un control amanuntit al politiei elvetiene, informeaza Reuters.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"UEFA poate confirma ca astazi (n.r. miercuri) a avut loc la sediul de la Nyon un control al politiei elvetiene. UEFA a oferit anchetatorilor toate probele cerute si a cooperat cu autoritatile", se precizeaza intr-un comunicat de presa al forului european.

Numele lui Infantino apare in Dosarele Panama, dupa ce in urma cu cativa ani acesta ar fi semnat un contract cu oamenii de afaceri argentinieni Hugo si Mariano Jinkis, extradati ulterior in Statele Unite ale Americii.

Mai precis, Infantino a semnat un contract cu firma celor (Cross Trading) pentru drepturile de televizare din Champions League in America de Sud. Ulterior, acestia au revandut drepturile catre Teleamazonas, pentru un pret de trei ori mai mare.

Cross Trading, care este un offshore inregistrat intr-o mica insula din Pacific, Niue, a platit 111.000 de dolari pentru drepturile de difuzare ale Ligii Campionilor si le-a vandut mai departe pentru 311.170.

"Vreau sa va spun ca nici eu si nici UEFA nu am fost vreodata contactati de catre autoritati in legatura cu aceste contracte. Mai mult, din toate relatarile din presa reiese clar ca nici eu si nici UEFA nu am facut ceva ilegal", s-a aparat Giani Infantino.

Infantino a fost ales in functia de presedinte al FIFA in februarie2016, dupa ce Sepp Blatter (predecesorul sau) a fost suspendat timp de 6 ani din fotbal, pentru dare de mita si coruptie.