Lionel Messi si Michel Platini (presedintele suspendat al UEFA) se afla in centrul unei anchete privind detinerea de conturi in Panama, investigatia purtand numele de "Panama Papers". Alaturi de tatal sau, starul Barcelonei este actionar la "Mega Stars Enterprises".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Interesant este faptul ca Messi a devenit actionar la doar zece zile dupa ce fiscul spaniol l-a acuzat (n.r. in iunie 2013) de frauda fiscala pentru perioada 2007-2009, sustine Le Monde.

Compania Mega Stars Enterprises a fost infiintata de Mossack Fonseca, o firma de avocatura, care ofera servicii pentru activitatea companiilor off-shore in paradisuri fiscale precum Cipru, Elvetia si Insulele Virgine Britanice, in schimbul unei taxe anuale. In decembrie 2015, Jorge Messi (n.r. tatal fotbalistului Barcelonei) a devenit actionar unic al companiei Mega Star Enterprises, dar a refuzat sa faca vreun comentariu asupra acestui aspect.

Messi si tatal sau vor fi audiati de o instanta din Barcelona incepand cu 31 mai, pentru o frauda fiscala de 4.16 milioane de euro din perioada 2007-2009.

Justitia ii reproseaza lui Messi ca nu a declarat veniturile privind drepturile de imagine, acestea fiind platite cu ajutorul unor societati din Belize si Uruguay. Jucatorul a returnat intreaga suma fiscului spaniol si a spus ca nu a comis si alte fraude fiscle, informeaza Agerpres.

Vladimir Putin si regizorul Pedro Almodovar se afla si ei implicati in acest scandal al firmelor de tip off-shore.