​Romania a remizat cu Spania, scor 0-0, pe Cluj Arena, iar evolutia tricolorilor a fost laudata de presa franceza. Jurnalistii din Hexagon au precizat ca Franta ar putea avea probleme la EURO cu echipa lui Anghel Iordanescu, daca Stanciu, Chiriches si compania vor juca la fel precum duminica seara.

Nicusor Stanciu, impotriva SpanieiFoto: frf.ro

Franta vs Romania va fi meciul de deschidere de la Euro 2016, partida urmand sa se joace pe "Stade de France" din Paris, pe 10 iunie.

Gazetarii francezi il atentioneaza pe selectionerul Dider Deschamps ca Franta ar putea avea probleme serioase cu echipa antrenata de Anghel Iordanescu, foarte bine organizata tactic si care a stiut sa profite de faptul ca spaniolii au fost mai putin concentrati si cu o echipa departe de cea ideala, informeaza Mediafax.

L'Equipe, despre Nicusor Stanciu

"In fata Lituaniei, evolutia sa i-a sedus pe romani dar si pe selectioner. Astfel ca a fost titularizat impotriva dublei campioane europene si a confirmat. Mijlocasul ofensiv al Stelei a avut a fost foarte prezent in ofensiva, obligandu-l pe Casillas la doua parade si cautand mereu spatii, el a trimis un lob de la 45 de metri intr-o situatie de 3-2, in minutul '76. A fost singura lui decizie gresita în meciul de aseara" - L'Equipe.

France Football: Romania nu stie doar sa se apere

Cealalta publicatie sportiva importanta, France football scrie ca Romania nu stie doar sa se apere si ca selectionerul Didier Deschamps ar trebui sa-si ia masuri speciale pentru a-i bloca pe Nicusor Stanciu si Adrian Popa, cei mai buni jucatori ai Romaniei.

"Adrian Popa, chiar daca nu a jucat prea mult in preliminarii, a lasat o impresie foarte buna cat a fost pe teren. Extrem de incisiv, mijlocasul echipei Steaua Bucuresti a condus cele mai bune atacuri ale nationalei Romaniei. Concentrat doar pe a ataca poarta spaniolilor, Popa nu a ezitat sa aiba initiativa si sa dribleze in careul Spaniei si ca echipa lui Del Bosque a plecat neinvinsa de la Cluj datorita prestatiei excelente a lui Iker Casillas" - France Football.

Vezi aici rezumatul partidei Romania vs Spania:

Sursa video: Frf.ro