Aflat intr-o perioada foarte buna la echipa de club (n.r. FC Steaua), Nicusor Stanciu a impresionat si la echipa nationala, mijlocasul avand evolutii apreciate impotriva Lituaniei (a marcat unicul gol al disputei) si in meciul cu Spania (0-0, pe Cluj Arena).

HotNews.roFoto: Hotnews

Si impotriva ibericilor, Stanciu a fost unul din cei mai buni tricolori, acesta avand si cea mai importanta ocazie de gol a Romaniei. De asemenea, mijlocasul Stelei a impresionat la capitolul pase, acesta reusind sa isi puna in evidenta coechipierii in mai multe randuri (n.r. in special pe Bogdan Stancu).

Daca va ramane la acelasi nivel, Stanciu va fi cu siguranta titular la Euro, competitie unde Romania are nevoie mai mult ca niciodata de un veritabil numar zece.

Ce a spus Stanciu dupa meciul cu Spania

"Ma simt obosit. Cred ca toata echipa a alergat foarte mult, am zis ca dupa parerea mea e un rezultat echitabil. Am avut si noi cateva sanse foarte mari, ei au avut posesia si stiam ca vom alerga foarte mult. N-au avut posesia din alte meciuri pentru ca am recuperat destul de mult in jumatatea lor. N-am o chestie neaparat cu numarul zece, acum s-a intamplat sa il iau eu si daca voi veni la lot sper sa il mai iau. Cel mai important lucru acum este sa joc bine la club pentru ca daca ma intorc la Steaua si nu joc la fel selectionerul va fi dezamagit de mine. Eu ma simt bine, dar mereu e loc de mai bine, simt ca pot sa-mi imbunataţesc jocul, sa gandesc mai bine si sa iau decizii mai bune. Eu sunt nou venit aici, ma bucur foarte mult ca am reusit sa ajung printre acesti jucatori. Sper in continuare ca evolutiile mele sa il convinga pe domnul Iordanescu sa ma cheme si in viitor. Sigur nimeni nu are locul asigurat la echipa nationala pentru EURO" - Nicusor Stanciu, citat de Prosport.

"Stanciu a facut un meci foarte bun, am avut multi jucatori care s-au remarcat. Trebuie sa-l ajutam sa ramana cu picioarele pe pamant. Din cate imi aduc aminte, un decar veritabil a fost Gica Hagi sau Nicolae Dobrin (n.r. intrebat daca Stanciu este un decar veritabil)" - Anghel Iordanescu, la TVR.